Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Blackslash "No Steel No Future"

av yngve

Blackslash 22Selskap: Iron Shield Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 11.03.22

Tyske Blackslash er aktive og slapp nytt album tidligere i år. 

Blackslash@www

Produksjonen er bra, den er crisp og bygger opp låtene bra.

Metallen til Blackslash har jeg vært innom flere ganger, og selv om de ikke tilbyr noe annet enn klisjeer, er det noe med skivene som har gjort at jeg faller for den tyske metalmaskinen. Det er en melodisk føring jeg virkelig liker, og den holder seg gjennom hele albumet, selv om låtene all over kan virke litt like. 

Vokalen er ren og klar, ikke denne fistelgreia, men en stabilt bra stemmebruk. Det er en nerve her, som jeg tror gjør at de skiller seg ut litt for min del. Hør bare på Demons Of Life

Musikken sies å være oldschool, men jeg hører mer at dette er en videreføring av det Hammerfall gjorde, altså en kopi av en kopi, en tredjegenerasjons løsning kanskje? Men Blackslash har noe eget også, som gjør at jeg over flere år har gledet meg til skivene kommer ut. Denne nye er kanskje hakket mindre spennende enn de forrige, fordi de strengt tatt bare kjører på. Jeg har ofte en grense på hvor mange skiver et fett band kan gi ut uten for store endringer. 

Liker du melodisk metal med heavy og klassisk som stikkord, hvorfor ikke prøve denne skiva?

7/10

Tracklist:

  1. Queen Of The Night
  2. Midnight Fire
  3. The Power
  4. Under The Spell
  5. No Steel No Future
  6. Hammertime
  7. Gladiators Of Rock
  8. One For The Road
  9. Bombers
  10. Demons Of Life