Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Bleeding "Elementum"

av arni sørlie

Bleeding 18Selskap: Pure Rock Records

Release: 27.10.18 (lp i 2018)

Komplex og interessant leveranse fra Tyskland.

Bleeding har 6 års fartstid, gitt ut en EP (Bleeding) i 2012, og sluppet albumet Behind Transparent Walls i 2015. Nå er Elementum ute, og det er ganske så my å sette ørene i. 

Bleeding@Facebook

Det er sjeldent jeg får plater som dekker så mange sjangere på 52 minutter. Ikke bare dekkes det bredt, det gjøres faktisk i de fleste låtene. Hva får vi? Jo, fra typisk tysk heavy går det videre til småprogga tungrock, til thrasha edges, til dooma tunge partier, til teatralske dramatiske temaer, og selvfølgelig litt power ala oldschhool….ca alt man skulle ønske seg, faktisk. Men, det kan bli litt meget, for dette krever utallige lyttinger før alt setter seg. I dagens scene kan det for noen være en god ting, for det kreves litt av musikken nå til dags. For andre vil det kanskje bli i meste laget og for ustrukturert/mye? 

Tross litt schizofrene musikalske tendenser er det en liten rød tråd, og den er hovedsakelig vokalistens. Heye Graf synger med en litt spesiell stil som for meg ble vanskelig å svelge. Han synger med en ren stemme, men ikke alltid rent, og når det går over i mer kraft blir det litt pistret. En sammenligning kan være Blind Guardians Hansi Kürsch, men det er kun måten å bruke stemmen på, ikke samme kvalitet.
Litt mye av det gode, men også en del kule og fete saker. 

When They Come med sitt litt dystre Ava Inferi-uttrykk blandet med thrash funket. Det instrumentale tittelkuttet var frekt, og selve låten Shipwrecked var kanon i oppbygning og dynamikk. Den ble vinner for meg, og videoen ligger under her. Hair To Apostasy hadde også en liten Ava Inferi-feel, men klart det thrashes opp. Tøff låt det der, og ikke minst et parti midt i som minnet litt om Savatages 'Sirens', men vokalen….mmmmm, usikker på om det tjener låten. Kanskje det er det nettopp DU skal finne ut av hvis litt komplex altdekkende metal er din greie, og liker det tysk? For ja, det oser tysk! Har litt å gå på rent produksjons, og spillemessig."

6/10

Tracklist:

  1. When They Come
  2. Heir to Apostasy
  3. Immortal Projection
  4. Paranoia
  5. Macbeth
  6. Sense and Science
  7. Ember
  8. Elementum
  9. Shipwrecked