Karmøygeddon 23 B

Blizzard Hunter "Heavy Metal To The Vain"

av arni sørlie

13940Selskap: Pure Underground Records

Release: 12.06.15

Heavy metal fra Peru, ja, du leste riktig, og hold på hatten, dette skulle vise seg å være svært solide saker. Tittelen sier sitt, men de serverer mer enn bare Heavy Metal To The Vain.

Man kan si mye og mangt, og diskutere i det vide og det brede om hvor bra mange av dagens heavy/speed band er, og da tenker jeg på band som kjører retrobølgen vi nå har hatt veltende en stund. Hva skiller f.eks. Blizzard Hunter fra de andre bandene? Hva gjør at jeg etter 5-6 runder Blizzard Hunter vil høre mer, og motsatt etter like mange runder av svært mange andre band?

Heavy Metal To The Vain har 10 låter, og varer i snaue 50 minutt. Det som jeg syns er kjekkest, er at platen tar seg opp, kruttet blir ikke brent på første 2-3 låtene. Aller mest er det vokalist Sebastian Dragon Palma som for meg setter Blizzard Hunter i eliten, makan for en passende og bra hals han serverer. Identitet, klarhet, kule melodilinjer, vibrator, og attitude…..for å si det på en annen måte, bland Paul Di`Annos litt punkete attityde med litt klassisk US-power type Ronnie Stixx fra Project Terror, og vips man har Mr. Dragon.

Musikken er ofte i øvre sjiktet hva tempo angår, men ikke maset og kavet. Riffene skyter skarpt, soloene sitter støpt, refrenger med gjenkjennelsesfaktor og litt singalong-fakter kommer rett som det er. Hør på låt nr. 6, Ghost Rider, hvor fett er ikke det refrenget? Ikke originalt, ikke avansert, men skikkelig rå feelgood og skålevennlig. Ekstra pluss at man virkelig kan høre at bandet tror på og lever for det de gjør!

Blizzard Hunter@Facebook

Lyden må nevnes, for den er nok med på å gjøre denne platen så bra den er. Ofte er det alt for komprimert og maxet på outputen det disse bandene kommer med, men Blizzard Hunter har greid et luftig lydbilde med trøkk og liv, men allikevel er volumet på platen bra. Det er rett frem en kanon produksjon, yeahh!!!!

En god plate er og blir en god plate, noe nettopp dette er, og det fortjener poeng!

8,5/10

Tracklist:

  1. Conqueror Of Destiny
  2. I'm On My Way
  3. Heavy Metal To The Vein
  4. Heart Of Fire (Vampire Hunter's Song)
  5. Nemesis (Feel My Strength)
  6. Ghost Rider
  7. The Murder 8. My Revenge
  8. The Joke
  9. The Final Judgment