C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Blodsmak i jordsmonnet

av yngve

Lørdag førstkommende spiller Blodsmak i Kristiansand, på Bennys Rockhouse, har du tid og mulighet er du garantert en energisk aften.

Jeg hadde en artikkel ute på albumet de kom med, 'Av Jord Er Me Komne', 18. februar i år, her er muligheten til å lese seg litt opp på denne og kanskje oppdage et nytt band.

***

Tungfolk kaller Drammensbandet musikken sin, debutalbumet kommer 9. mars, les og smak her på Heavymetal.no. Skiva har fått tittelen 'Av Jord Er Me Komne' og slippes på Wimp DIY.

"Vi spiller en potent miks av allsangvennlig heavy og norske folketoner med hjertet naglet fast på utsiden av skjorta" opplyser gjengen til Heavymetal.no og legger til at de gjør det på "... rockespråket nynorsk!"

Nå har vi jo dekket både Lumsk og Glittertind ganske så bra her på Heavymetal.no, disse to banda og Gåte samt Bergtatt legger Blodsmak til grunn for å vise vei musikalsk. "Blodsmak et friskt tilskudd til sjangeren som med et glimt i øyet kan kalles Hallingcore."

"Blodsmak får en stadig større tilhengerskare av dedikerte Blodfans. Med en frontmann som får publikum til å spise av hånda og et band så tight at man knapt kan få et sigarettpapir mellom dem, var Blodsmak i 2013 på en spennende reise med solide konserter og supportjobber for bl.a. El Cuero og Rammsund, samt festivaljobber sammen med Big Bang og Black Debbath."

Skiva er spilt inn i dUb Studio i fjor sommer/høst, hvor mannen som produserte og mikset det hele er den tidligere Kristiansandsbaserte herremannen Endre Kirkesola. "Endre bestemte seg tidlig for å gå inn i dette prosjektet med hele sin tyngde fordi Blodsmak appellerte veldig til hans musikalske nysgjerrighet, og han var simpelthen nødt til å bli med albumet hele veien for å høre hvor dette bar."

Albumet, som bandet stolt presenterer etter "...utallige timer og liter med blod, svette og tårer", teller "...10 låter av grommeste slag, vel egnet til å sette nakker i sving. Fra skamløs flørt med keltisk folkemusikk i Rosa Mi Rosa, via 80-talls powermetall i Himalaya til den monumentale showstopperen Når Eg Døyr, og ikke minst tittelsporet Av Jord Er Me Komne med sin gitarsolo som får voksne menn til å gråte, er dette snop for folk som liker melodiøs og drivende tungrock og metal med røtter tilbake til forrige årtusen. Så for de som liker skamløse hooks og hårete refrenger, feite soloer og flotte arrangement, samt såre og nære øyeblikk, vil 9. mars være julaften og 17. mai på en gang."

Bandet avslutter med å fortelle at "...vi lanseres med full trøkk og promo på WiMP DIY den 9. mars, med påfølgende miniturné i Drammen, Moss og Sigdal - av alle steder."

  • 12. mars@Buddy Scene, Drammen
  • 14. mars@Queens Pub, Moss 2
  • 15. mars@Sigdal Rock Cafe, Sigdal
  • 12. april@Cafe Fiasco, Oslo