Karmøygeddon 24

Blood Red Throne "Imperial Congregation"

av steinar selstø

Blood Red Throne 21Selskap: Nuclear Blast

Release: 08.10.21

Det føltes umiddelbart overraskende da Blood Red Throne ble plukket opp av Nuclear Blast, men egentlig burde det ikke gjort det tatt i betraktning selskapets hang gjennom flere år til å signere erfarne band innen diverse sjangere. For hvem er nå mer erfarne innen death metal enn BRT her til lands?

Blood Red Throne@www  

Svaret er ingen, hvis målestokken er antall skiver. Imperial Congregation er bandets tiende i rekken siden debuten i 2001, og den usedvanlig tro tjenesten i death metalens tegn fortsetter ikke overraskende. Jo visst, dette er som normalt, og dersom du liker det gutta har gjort før, er skiva et trygt valg. 

Kjennetegnene er med andre ord på plass. Tyngden og den bunnsolide rytmikken ligger som basis, den heftige grooven sneier innom jevnt og trutt, Bolts usedvanlig gromme vokal sparker ræv og de herlige melodiøse gitarinnslagene dukker opp. For mitt vedkommende er sistnevnte element det som setter prikken over i-en i tilfellet BRT. Dette hever bandet over mange andre i sjangeren. Ingen steder treffer man bedre med gitarsoloen enn i åpningslåta, og sporet står da også igjen som et høydepunkt på skiva. Midt i finner man et lite knippe låter der interessen daler en ørliten smule før det tar seg opp igjen med We All Bleed og ikke minst 6-7. Skivas lengste spor avslutter også ballet fortreffelig der den åpner (og slutter) herlig episk. Forskjellene er dog marginale, og alle låtene fungerer tilstrekkelig. 

Totalen er en ny jevn affære som enhver fan av blytung death metal i den amerikanske gata bør lytte til.

7,5/10

Tracklist:

  1. Imperial Congregation
  2. Itika
  3. Conquered Malevolence
  4. Transparent Existence
  5. Inferior Elegance
  6. We All Bleed
  7. 6:7
  8. Consumed Illusion
  9. Hero-Antics
  10. Zarathustra