H Madd

Bloodshed Walhalla "The Battle..."

av ruben haug

Foto Cover 5567Full tittel: "The Battle Will Never End"

Selskap: Fog Foundation 

Release: 15.10.12

Bandnavn, tittel på plata og låter samt cover levner ingen tvil eller hva?? Faktisk så var jeg så forutinntatt at jeg trodde plata enten startet med vind, sverdkamp eller mongo koring. Klarte så italienske Drakhen å overraske meg?

Drakhen startet opp Bloodshed Walhalla i 2006, slapp et par demoer før han i 2010 gav ut sin debut, The Legends Of A Viking. Og i 2012 kom altså oppfølgeren, plata jeg nå anmelder. Han gjør alt selv og levner gjennom musikken null tvil om hvem som er helten der i gården. Og ja, plata starter med........ vind. Hah!

Og hvem helten jeg refererer til er har du sikkert allerede skjønt. Joda, Quorthon er hans navn. Det er mye Bathory i musikken til Drakhen, uten at han på noen måte når Bathory opp til knærne en gang. Men som en slags tribute funker det. Formelen er like enkel som boller. Streite heavy metalriff kledd i såkalt vikingdrakt med råttenvokal, tilnærminger til black metalvokal og koringer. Vi kom nok oss ikke unna det heller. Og jævelen holder da det gående i 55 minutter også, bare sånn for moro skyld.

Det er ikke så rævgæli det Drakhen holder på med egentlig, det er bare gjort av så alt for mange før ham, og så MYE bedre. Han trakterer instrumentene godt, og han har kommet opp med troverdige og godt sammensatte låter, det blir bare så ufattelig kjedelig i lengden. Jeg hadde nok slukt det rått som 14-15 åring, da ville sikkert ikke de latterlig programmerte trommene plaget meg en gang. Sånn er det en gang ei, det blir liksom aldri mer enn middelmådig. Jeg er nesten lei allerede etter den 6 minutter lange instrumentalen som åpner plata. 

Noen få høydepunkt er det, noe er ganske ok å lytte på, men i lengden blir det kjedelig og pløyd mark... Og noe kan nesten tas for å være plagiat. Han nok lånt litt her og der ja.

Gi meg heller Bathory.

4/10

Tracklist:

  1. Heimdallr 
  2. Blood and Fire 
  3. At The End of the World 
  4. The Battle Will Never End 
  5. The Storm 
  6. Land of Fire 
  7. My Sword Again for You

Bloodshed Walhalla@Facebook
Bloodshed Walhalla@Myspace
Fog Foundations@www