Karmøygeddon 24

Blot "Ilddyrking"

av steinar selstø

12063701 892101710837941 2588538788599408384 NSelskap: Selvfinansiert

Release: Oktober 2015

Både Steinar og Per Aage tok tak i denne utgivelsen, det liker vi :) Det dreier seg om vikingmetal til info (Yj).

Det er ikke så ofte man hører om nye vikingmetal-band i disse dager, og i alle fall ikke som er verdt å bruke alt for mye tid og energi på. Men jeg har alltid likt sjangeren, så jeg ventet i spenning når denne dukket opp i innboksen og må si jeg ble veldig positivt overrasket over det Kristiansandbandet Blot leverer.

Blot@Facebook

Nå er ikke Blot helt ferske, de har holdt det gående siden 2007, og har en ep på samvittigheten fra 2009. Men dette er bandet første fullengder, og jeg liker det jeg hører helt fra første gjennomlytt. 

Det er nok ikke noe banebrytende materiale det Blot kommer med her, men det er catchy og velspilt metal med mye variasjon og gode låter. Bandet har en hovedvekt på vikingmetallen, men har også flettet inn elementer fra andre sjangere innen ekstremmetallen, noe som gjør at skiva blir ganske så spennende. De har også klart å få til en liten tvist, som jeg ikke helt klare å sette fingeren på, som gjør at man holder interessen oppe skiva igjennom - og som gjør at man bare vil ha mer.

Ilddyrking har blitt en bra og godt gjennomført skive, en skive som hevet øyenbrynene mine i alle fall. Det er nok ting som kunne vært gjort bedre her, men som en debut fullengder er dette mer enn godkjent, og jeg gleder meg veldig til å høre fortsettelsen fra dette bandet.

7/10

Per Aage Melby

***

Blot, fra Kristiansand, albumdebuterer med denne saken etter å ha gitt ut en EP for noen år siden. I besetningen finnes folk med erfaring fra andre Agder-band, som Second Shadow, Mental Disaster og ikke minst In Vain. Dette er dog noe litt annet, som navnet tilsier.

Viking metal sier de selv, og låttitlene hinter tydelig om det lyriske fokuset. Musikalsk er man på den siden av leiren hvor inspirasjon er hentet fra den norske black metalen og med et sterkt gitardrevet, melodisk fokus. Et visst folkpreg er det over deler av melodikken. Vokalen er grim. Elementene er velkjente for de fleste får man tro. 

Førsteinntrykket av skiva var særdeles uspennende. Låtene kom og gikk, det meste hørtes kjent ut og lite festet seg. Velspilt og klinisk produsert, ja absolutt. Bombastisk og massivt, ja da, det også. Likevel ikke spesielt givende. Coverlåta merket man seg kjapt naturligvis. Blot har lagt seg tett opp til originalen, som er en fantastisk bra låt i utgangspunktet. Ellers … anonymt var inntrykket man satt igjen med. 

Gradvis har inntrykket heldigvis bedret seg noe. Blot har ganske mye fint å by på melodisk, og i låter som Death To All, God Of War, Mørkets Kall og åpningslåta lykkes man godt. Det meste står egentlig og faller på dette aspektet. Tidvis låter det ganske episk og storslått av Blot, og da er det trivelig å tilbringe tid i kompani med Ilddyrking. Der melodiene ikke griper taket har ikke bandet annet spennende å by på. Ilddyrking har ikke helt egenart nok, ei heller sterke nok låter til å heve seg over snittet i den massive mengden album som gis ut. Det kreves mer enn godt håndverk for virkelig å bli lagt merke til. Potensial finnes det dog utvilsomt her. 

6,5/10

Steinar Selstø

Tracklist:

  1. Sound of the horde
  2. Chains forever unbound
  3. Ilddyrking
  4. Fimbulwinter
  5. God of war
  6. Blot
  7. Mørkets Kall
  8. Death to all
  9. Victory
  10. Where dead angels lie (Dissection-cover)