Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Blues Pills "Holy Moly!"

av yngve

Blues Pills 20Selskap: Nuclear Blast

Release: 21.08.20

Svenskene har klatret litt tilbake fra sist.

Blues Pills@www

Sist var jeg ikke fornøyd, skiva var en nedtur fra debuten, og jeg savnet litt den råskapen vi husker. Og den er tidvis tilbake her på bandets nye album, Holy Moly!

Rythm In The Blood er et prima eksempel på at de har funnet tilbake til den småbrutale rocken. Også Bye Bye Birdie er notert på plussiden. Mange band utvikler seg ofte til å bli snillere, det har vi sett med blant annet Avatarium, og Blues Pills, men her synes jeg frøkna og gjengen i Blues Pills skal få en dytt i riktig retning.

Produksjonen er prima, det svinger av mer enn halvparten av låtene, resten består av godkjente og et par sleivspark for min del, men samlet er dette en sterk utgivelse som ga meg troen på bandet tilbake. Det skal sies at jeg ikke oppdaget kvaliteten på skiva før etter en del runder, litt fordi jeg hadde litt fordommer med meg fra den før, og fordi jeg hadde sluppet taket på å følge med i større grad. Små overraskelser er bra. Men ja, jeg savner grooven fra de tidlige tidene med bandet.

Minus for det fæle coveret, aldri om jeg hadde kjøpt dette i en sjappe uten å vite hva det var.

7,5/10

Tracklist:

 1. Proud Woman
 2. Low Road
 3. Dreaming My Life Away
 4. California
 5. Rhythm in the Blood
 6. Dust
 7. Kiss My Past Goodbye
 8. Wish I'd Known
 9. Bye Bye Birdy
 10. Song from a Mourning Dove
 11. Longest Lasting Friend