Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Brynerocken 2023

av yngve

Brynerocken 23Det er duket for både bandslipp og en prat med festivalgeneral Kleppe når vi sender et digitalt signal vestover. Vi skal fokusere på Brynerocken, en festival som faktisk ikke hadde ett eneste pusterom gjennom pandemien, og som jobber med sin 12 gjennomføring neste år. 

Dere kjørte på i pandemien og så dere aldri til siden eller bak, bare fram. Snakker vi kløktige løsningsorienterte hoder? For alle årene ble gjennomført?

Svein Harald Kleppe: "Alt ble gjennomført, og det ble litt litt slik at når alle andre kaster inn håndkleet, skulle ikke vi gjøre det. Flere mener at de to utgavene vi hadde under pandemien er de beste vi har hatt. Spesielt hyggelig var det at vi fikk besøk fra flere steder i landet, folk som kjørte over 100 mil for å komme på festival."

Og vi snakker oppstart i...2011, 2012? Det er mange år med nonstop, er det nok sprut i deg og dere til at dere ser like mange år fram i tid?

"Neste år 12. utgaven av Brynerocken. Vi ser vel ikke 12 år frem i tid, men så lenge det er kjekt og ikke minst at publikum koser seg, så kjører vi på."

Dere annonserte i dag banda som skal spille hos dere neste høst, hva er du selv mest happy med å få på plass?

"Det er stas med Dynazty. Vi har tidligere hatt besøk av Amaranthe, så selv om ikke vokalisten var med dag, får vi litt besøk av Amaranthe igjen. Syns også det er kjekt at Straighthate kommer. Tribute til Sepultura, det blir show!"

Lørdag:

  • Dynazty (Se)
  • Kardang
  • Writing The Future
  • Vorbid
  • Taking Back October

Fredag:

  • Kings For A Day (Tribute Til Faith No More)
  • Straighthate (Tribute Til Sepultura)
  • Blackbow (Tribute Til Rainbow)
  • Overhead (Tribute Til Motorhead)
  • Killer Is Me (Tribute Til Alice In Chains)

Er noen av de artistene til 2023 artister du har prøvd på før, eller som var aktuelle i pandemien, men som først nå kommer på plakaten?

"I grunnen ikke. Men flere som spilte i år hadde stått på plakaten i 2-3 år. For neste år kunne vi endelig starte med blanke ark."

Det er fortsatt denne splitten med en dag tributeband og en dag vanlige band. Fungerer det konseptet? Og er det stor variasjon på besøk på de to dagene?

"For oss så funker det. Tribute Night blir en festkveld, der folk koser seg og drikker mye. Lørdagen er litt mer seriøs, da ønsker folk å oppleve nye band, og noen får kanskje oppleve sitt favorittband på Bryne Mølle. Vi selger ca. 100 helgepass og 100 vanlige billetter, da er vel 50% begge kveldene."

For de som ikke har vært der, hvor er vi i landet, hvordan er fasilitetene der, er det greit med overnatting....etc?

"Vi holder til på Bryne, ca. 25 min med tog fra Stavanger. 4-5 minutt å gå fra togstasjonen. Der er 2 hotell innen 5 minutters gange fra Bryne Mølle. Ellers benytter flere seg av Airbnb. Bryne Mølle har en kafédel, hvor vi har mange bord og stoler. Det er også her salg av mat/drikke samt merch foregår. Uteområde har dirkete tilgang til toalett. Selve konsertsalen, som tar ca. 300 personer, er et helt mørkt lokale, uten vinduer."

Det er god variasjon på neste års lineup, og for min del er det mer spennende enn festivaler som kjører en stil gjennom basically hele linja med band. Er det tilfeldig, eller er det en baktanke med det?

"Vi forsøker å variere litt slik at der en noe for alle. Men en kan ikke sprike for mye for da kommer ingen."

Jeg har alltid latt meg imponere av plakater, merch til Brynerocken. Er det lokal arbeidskraft som står bak? Og blir dere kvitt festivalmerch hvert år, eller har du noen kasser på loftet etter så mange år? :)

"Vi sier selv at vi er verdens minste festival med verdens kuleste merch. Jeg har alltid vert opptatt av det visuelle. Alt skal være 100%, og så er det opp til oss om vi booker bra nok band. Vi bruker 2 designer nå. Han ene som lager plakater og årets merch, har blant annet Amaranthe og Kamelot i stallen. Han andre leverer også all design til Ghost, Five Finger Death Punch og Slayer m.m… så vi er i godt selskap!"

Må det gå bra neste år for at dere kjører på i 2024? Er dere økonomisk avhengig av at det går rundt hvert år for videreføring? Eller skor dere dere litt på kommunal støtte for eks?

"Vi fikk i år hjelp fra Sparebanken Vest, det var dårlig fremmøte etter 2 år med pandemi. Ellers så klarer vi oss selv. Er edruelige med bookinghonorar."

Vi ønsker lykke til med tiden fra nå til september, at det ikke kommer avlysninger, at det går på skinner. Hyggelig å ha deg innom mann!!!

"Avlysninger er aldri kjekt, spesielt ikke hvis merch/plakater er trykket opp.

Alltid kjekt og fore HeavyMetal.no med stoff, dere gjør en magisk jobb for oss som elsker metal i dette landet! Håper vi sees i september!"