Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Burn of Black "Danger"

av yngve

Burn Of Black CoverSelskap: Sweet Potion Records/RED CAT PROMOTION

Release: 18.03.13

Dette var en veldig bra skive!

De tagger seg som thrash/alternative metal, men framstår som et herlig kraftmetalband med svinebra vokal. Stemmen er lys, kraftig og svært bra. Det er litt vanskelig å forklare hvor de er lokalisert i stil, faktisk er det en liten nøtt.

Dere som liker power metal type Savatage og noe av det hardere fra Riot mener jeg kan ha glede av dette. Bruken av alternativt som stilforklarende ble jeg ikke helt venn med, for med en slik stemmebruk og musikk som ligger og vaker i thrash/power, synes jeg nesten dette bør pushes mot metalfolk, de som liker høykvalitets, litt hard metal og hardrock/metal med et episk tilsnitt. 

Etter en vakker akustisk intro hopper de rett inn i Fears Driven To Insanity. Dette er en hissig rakker med vokal som kan minne om Fates Warning. Også hint av Chris Cornell er å finne i materien, og da snakker vi litt eldre Cornell, som er dritbra! Doble basstrommer underveis i kombinasjon med melodier og streite rytmer gjør sangen variert. Det hviler også en Bay area-ish greie i mye av dette. 

Charon's Rebellion er en tanke mer moderne i uttrykket, men har den samme bredden i bruk av stiler. Denne er ikke like lett tilgjengelig, men har nok melodiske innstikk til at det bør gå greit.

Danger er kanskje skivas beste så langt, for arrangeringen og bruken av melodier er svært bra. Også her varieres det, og spesielt de hissige inputsene frisker opp. 

Sist ut, Slave In Cains, er litt mer i epic/power-land, men har såpass med attack at også den flørter godt med thrashens gullalder. Vokalen her går fra en mørkere clean til lyse, kjempebra innslag. 

Fire spor og en instrumental var en fin dose, men i dette tilfellet tror jeg at en fullengder godt hadde overlevd uten at jeg hadde gått lei. En sprek sak, kanskje ikke verdens mest spennende mal siden de egentlig jobber ganske likt i alle låtene, men vel verdt en sjekk.  

7/10

Tracklist:

  1. Thrown into the Chasm
  2. Fears Driven to Insanity
  3. Charon's Rebellion
  4. Danger
  5. Slave in Chains

Burn of Black@www

Burn of Black@Facebook