Karmøygeddon 23 B

Canvas Black ute med ep

av yngve

4994 228707310624558 772837503 NStrengt tatt var denne ep-en ute i fjor høst, men det har vel ikke vært direkte mulig for bandet å promotere seg her før nå :)

Bandet består av gitarist Adam Sjåstad, gitarist og vokalist Martin Aaland, Morten Pedersen på gitar og fx (?, i farten vet jeg ikke hva det er, men satser på at det er fax :)), vokalist Magnus samt rytmeseksjonen Felix (trommer) og Christian Fredrik (bass).

Du sjekker ut gjengen på Facebook eller svinger innom Spotify. Om jeg kommer ovenpå med skivene som ligger her, skal jeg prøve å få til en anmeldelse av dette, men jeg lover lite her i starten da jeg holder på med mye og samtidig skal bli vant til ny groove når det gjelder editor.

Litt story: Canvas Black ble offisiellt oppstartet i 2012 og er et progressivt death metal-band lokalisert i Bergen. De kjennetegnes ved brutalitet, groove og tematikk. Medlemsmassen teller 6 hoder, som trekker inspirasjon fra "...brutal metal, underground hip-hop og klassisk/symfoniske elementer. Dette har resultert i et musikalsk uttrykk som kan beskrives som tankevekkende, utfordrende, groovy, underholdende, samfunnskritisk og ikke minst, kaos satt i system."

"Dette sammensuriumet av stiler, sjangre, kreativitet, påvirkning og personlighet har resultet i Canvas Black." Drivkraften bak Canvas Black får vi vite er "...å skape musikk og å lage et musikkbilde som fanger de følelsene og inntrykkene vi selv fikk første gangen vi hørt metalklassikkerne, samt å utfordre oss selv rent teknisk."

"Det siste året har mye av tiden gått med til å spille inn og produsere ep`en som ble sluppet 31. oktober 2013. Ep`en har blitt produsert, mikset og mastret av Christian Fredrik Steen (bass). Morten Pedersen (gitar/fx) har også tatt del i deler av denne prosessen."

Bandet forteller at de er "...stolte av resultatet, spesielt med tanke på at dette er utført uten pengestøtte eller teknisk bistand."

I tillegg til å bruke tid på innspillingen, har de også arbeidet med å øve på materiale og å eksperimentere med nye låter. Planer for året vi nå befinner oss i er "...fokus på å spille konserter. Vi gleder oss til å dele låtene på den måten de er tiltenkt å deles samt å spre budskapet/opplevelsen Canvas Black."