Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Cemican "In Ohtli ..."

av yngve

Cemican 19Full tittel: In Ohtli Teoyohtica In Miquiztli

Selskap: M-Theory/Membran/GORDEON

Release: 23.08.19

Hybridmetal fra Mexico, med gjennomført image.

De jobber godt før konsertene disse, det krever en del for å kle seg opp, det vil jeg tro. Bandet blander extremmetal som er tidvis veldig brutal med folkeelementer fra sitt miljø. `

Om det fungerer?

Jeg er litt blandet. For uten innslagene av image og instrumenter som ikke er typiske metal, ville det kanskje blitt streit og litt ordinær metal. Men jeg blir heller ikke solgt på den fløyta som så ofte kødder opp det hele. Etter min mening. Mulig jeg er totalt ute og kjører, og ikke har peil på fløyte, men det høres ut som en barneskoleelev har rotet seg inn på en bandøving og nekter å gi slipp på blokkfløyta noen ganger.

Cemican@Facebook

Lyden er en blanding av moderne metal og thrash fra mid-90-tall kanskje, det fungerer ihvertfall helt ok. Trøkket er der, selv om jeg godt kunne tenkt meg litt mer bånnslam og -trøkk. Jeg vil tro at når man dytter så mye inn på et album det vil bli mindre plass til slikt. 

Noen partier og riff er veldig bra, og som er tekniske ala den thrashen jeg likte når jeg var yngre. Så de har nok dratt inspirasjon fra en del klassiske band også. Testament ligger og lurer litt i skyggene noen ganger, mens det i andre er totalt brutalt. Også en del av gitarsoloene trekker tankene bakover, og gjør albumet en tjeneste.

Jeg får med meg at de gjør det bra, de er med som support for større band, havner på festivallineups etc. Om de hadde fikset det uten imaget og det litt eksotiske vet jeg ikke, men det er jo den totale pakken som selger. 

Alt i alt et ok album, men elementer gjør at jeg ikke klarer å slappe av, eller ta av for den saks skyld. Dårlig er det ikke, jeg hører jo det selv om det ikke pirrer meg.

7/10

Tracklist:

 1. Guerreros de Cemican
 2. La Que Baja De Las Estrellas
 3. Itlach In Mictlantecuhtli
 4. Cuando Los Muertos Suspiran (Mihcailhuitl)
 5. Ritual
 6. Luna Desmembrada
 7. Atemaxaque
 8. El Respiro De La Tierra (Tlatecuhtli)
 9. Diosa De Todos Los Dioses
 10. Tzitzimime (Danza De Los Huesos)
 11. Azteca Soy
 12. Donde Nace El Viento (Ehecatl)