H Madd

Chainreaction "A Game..."

av yngve

10246710 659655950768315 1175645196994752129 NFull tittel: "A Game between Good And Evil"

Selskap: Pure Underground Records/PURE STEEL

Release: 30.05.14

Tyske Chainreaction stiller med kvinnelig vokalist, og dette var en dame som hadde trøkk i stemmebåndene.

Conny synger som en mann, skikelig power og kraft. Før jeg så lineup-en, bare bildet av gjengen, var jeg sikker på at hun var bassist eller gitarist, men ved nærmere ettersyn stod det jammen meg vokalist bak navnet hennes. Men ikke ta helt av, det er lett å høre at det er en dame, spesielt når den litt rolige andrelåten ankommer. På førstelåten var jeg altså litt mer i tvil. En melodiøs, litt traust stemme til tross, det er krutt i Connie

Chainreaction@Facebook

Tredjesporet er kjedelig, men når de fyrer av et par raketter, som på Straight From Hell (hvilken tittel! :)), går det riktig vei. Her growles det også, sikkert for å legemliggjøre en eller annen ond figur teksten omhandler.

Anthems For Humanity motbeviser litt av den forståelsen jeg til nå hadde opparbeidet, for her er det litt tempo, men allikevel er det kjedelig. Partier som er rolige og litt, vel, flate, dukker opp og gjør låten litt identitetsløs. Noen ganger får jeg følelsen av en bil som ikke fyrer på alle sylinderne, at til tross for at det gassen på, bilen putrer framover.

Etter en kjedelig låt (vel brukt adjektiv, ikke sant?) kommer Where Is God. En litt bedre sak dette. Powerballaden som følger, Dreaming, er egentlig helt ok, låter litt Doro med en mørkere, mindre nasal stemme. 

Den godkjente Be Honest er opptur etter Wash My Tears, og slutten med Born To Rock er bedre enn tittelen kanskje tyder på. 

En ujevn skive. Noe er bra, aldri supert, mye er daukjøtt og litt er gjesp. Ikke en sterk nok skive til at jeg vil anbefale. Ett av mange i en jungel man må brøle litt høyere i om man skal komme noen vei. 

Dessverre.

4/10

Tracklist:

 1. Have No Fear
 2. Angels Never Die
 3. Stolen Fire
 4. Straight From Hell
 5. Anthem For Humanity
 6. Warrior
 7. Where Is God
 8. Dreaming
 9. Wash My Tears
 10. Be Honest
 11. Born To Rock (Bonus)