Merch Hmno 500x80 Punkter

Chaos Engine Research "The Legend..."

av yngve

Legend Written By An Anonymous Spir Chaos Engine Research 28087103 2937400619 FrntFull tittel: "The Legend Written By An Anonymous Spirit Of Silence"

Selskap: Mighty Music/TARGET DISTRIBUTION

Release: 29.09.14

Hvorfor denne unødvendige lange tittelen? Har bandet noe å fortelle? Eller er de litt sære? Litt av begge deler kanskje?

Bandet er fra Polen og teller hele åtte medlemmer. Live er visstnok dette et band som bruker en del tid på det visuelle, så at det i besetningen er plottet et par som står for multimedia og det grafiske er vel bare naturlig., Greit å synliggjøre denne delen også :).

Chaos Enigine Search@Facebook

Musikken er moderne metal, med hint av deathmetal. Vokalen er hard, men veksler mellom å være growl, emo-clean, growl med litt skrik og en aggro ren/røff vri. Det funker helt greit.

Låtene er ikke veldig minneverdige, dessverre, det flyter av gårde og gjør sitt fornødne uten at jeg føler veldig sterkt for å kjøre repeatknappen inn etter endt runde. Uten at jeg har hørt veldig mye på Slipknot, tror jeg noe av dette kan ligne, og en bit Machine Head og noe death-innstikk. Et mangehodet band med ande ord, men uten et musikalskinnhold som holder helt i mål, føler jeg. Dette er mer en samling riff og ideer som er lappet sammen, det låter litt uferdig. Kanskje fungerer dette bedre om man ser en konsert, hvor det visuelle og andre virkemidler flettes inn?

Lyden er bra, kanskje en tanke mer bånn hadde gjort seg, men de ligger greit der de ligger.

5/10

Tracklist:

 1. Passion's Burning Flame
 2. Critical Mass
 3. Go Away
 4. Psychotic Waltz
 5. Cruel Ultimatum
 6. Break The Chains
 7. All-Pervading Illusion
 8. Monument Of Silence
 9. Sign Of Transformation
 10. Pleasure Of Killing
 11. Night Butterfly
 12. Epilogue