Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Checkpoint X "Never Too ..."

av yngve

Checkpoint X 21Full tittel: "Never Too Old To  Rock'n Roll"

Selskap: Never Too Old Records

Release: 13.11.21

Rock'n roll er greia, levert helt greit. 

Checkpoint X@Facebook

Jeg skal ikke påstå at bandet skriver musikkhistorie, det er streit og livevennlig rock'n roll som gjelder, med boka om hvordan spille lett Motörheadifisert rock godt åpen, med bokmerker her og der. 

Produksjonen er bra, men kanskje litt for fin til noen av låtene, det er samtidig kledelig, så det er snakk om smak og behag. Men det river tidvis greit, og spesielt liker jeg sololyden. Om man sjekker en låt som Lick The Pavement, her er det den feelen man for eksempel hører på lyden som brukes på Killed By Death

En anelse norskedge på engelskuttalelsen kan nok slipes litt på, selv om det kun er snakk om her og der. 

Det er relativt mange låter, 12, fordelt på tre kvarter. Egentlig gjør det lite, for det er variasjon her, Det er disse litt typiske rockesviskene, men også litt mer feelbaserte, med Fly Away og Fallen Heroes som eksempel. Trace Of War hadde også mye tøft, som at de bruker soloene aktivt, og at flyten var kul. 

Og det skal sies, selv om jeg ikke er helt her i min smak, det er helt kurant å spille gjennom skiva, og å ha den som selskap. Det er tempomessig ganske midbasert, ingen direkte rockere med fart og fyr, det savner jeg kanskje. Unntaket er kanskje Lick The Pavement , som jeg var innom. 

Stort mer er det ikke å si, det er et band jeg ser for meg kan spille for et godt voksent publikum, som både kan lytte og bevege seg til musikken.

Ikke en utgivelse som veltet min verden, men det har sin misjon, og sine fans. En grei rock'n roll-pakke om du ikke er ute etter innovasjon. 

6/10 (svak)

Tracklist:

 1. Never Too Old To Rock'n Roll
 2. Bad To The Core
 3. We Want You
 4. In Flames
 5. The Seeker
 6. Lick The Pavement
 7. Trace Of War
 8. Pray For The Night
 9. Going Downtown
 10. Fly Away
 11. One Down 2 Go
 12. Falle Heroes