Karmøygeddon 24

Code Orange "Forever"

av yngve

Forever 39364458 Selskap: Roadrunner/WARNER

Release: 13.01.17

Amerikansk moderne intenst metal.

Code Orange@Facebook

Amerikanerne fikk jeg nyss om når Erling Warner dunka inn bandnavnet som support for Gojira når de var her tidligere i måneden. Jeg hadde ikke noe personlig forhold til denne gjengen, eller sjangeren for den saks skyld, men jeg hører jo mye av denne sorten selv om. Så, med et eks tilsendt i posten havnet den i anmelderbunken, og nå har den fått kjørt seg litt, noe jeg også har. 

Det er et massivt band, men det er ikke bare på tygga og tenner overalt, som enkelte av låtene, en del partier hist og pist, kan peke mot, det er også mye tyngde og variasjon. Real, som du ser under, er av det tunge slaget, som etterfølges av en rekke spor som befester tyngden som det bandet egentlig representerer. Det er sludge, man aner hele tiden hardcoreelementene som Code Orange har i ryggmargen, og på mange måter er de et band av sin tid. 

Skiva er lett å leve med, det er nok litt for metal til at mange vil like de. Jeg tror kanskje de tiltaler en eldre garde, for jeg vil tro dette kanskje ikke appellerer til de yngste nødvendigvis, selv om det helt sikkert er mange unntak. Satt opp mot Gojira er det nok litt mer dirty, litt mer Mad Max i kantene, ikke så polerte, i mangel av et bedre ord. Men kvaliteten på den tunge og kjelleraktige hardcoren til bandet er godt produsert og bør klare å imponere de fleste - selv om du ikke faller for musikken.

7/10 (svak)

Tracklist:

 1. Forever
 2. Kill The Creator
 3. Real
 4. Bleeding In The Blur
 5. The Mud
 6. The New Reality 
 7. Spy
 8. Ugly
 9. No One Is Untouchable
 10. Hurt Goes On
 11. dream2