Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Communic "Where Echoes Gather"

av yngve

Communic Where 17Selskap : AFM Records

Release: 27.10.17

Mandalstrioen hamrer løs og leverer en skive som vokser.

I startfasen i lyttingen var jeg litt betenkt; "...var dette en skive som bare gikk på repeat med ideer?" Greia er at Communic har et musikalsk konsept, som ikke fravikes i større grad fra skive til skive. Det er understrømmene som endres. 

Communic@Facebook

Siden Heavymetal.no måtte bytte server for noen år siden, ble det eldre liggende litt lost for meg, og det har fortsatt ikke løst seg. Det betyr at jeg ikke kan linke til eldre anmeldelser fra Communic - men fastslå at oppskriften fortsatt holder vann. Greia er at slike band, som har funnet seg et uttrykk (og som Communic gjorde allerede på debuten), kan bli tynnslitte over tid. Men jeg står nok litt svar skyldig og må innrømme at Where Echoes Gather ikke bare er av like høy standard som tidligere, den er også bedre enn de par utgivelsene før. Prosessen i å komme til den slutningen var lang, jeg har hørt mye og ikke vært enig med seg selv hele veien, men det føles greit å kunne legge denne i bunken over skiver som jeg tror vil leve lenge.

Små detaljer i tromminga er bedre enn før, Tor Atle har noen utrolig tøffe løp på tammene, hvor disse små snertene startpunktene på første tam er krydderier jeg setter pris på. Vokalen til Oddleif er bedre enn noen gang, synes jeg, selv om jeg har andre favorittlåter og - skiver, er denne et bevis på at bandet helt klart ikke har tapt på å være borte. Og for dere som vet hvor god Erik er på bass, som har sett løpene live, er det poengløst å skrive noe. Andre kan gjerne fokusere litt på de gitarbaserte bassgangene, feite groovsa og evnen til å ligge utrolig godt opp til både trommene og gitarene. 

Forgjengeren fikk, om jeg husker rett, 8,5/10, denne nye er der den også. På en annen måte, men den ligger og vipper rett under nieren. Og det er pinadø ikke verst. Mandal rocks!

Jeg var så heldig at jeg kun ble presentert med filer fra selskapets side, og da uten bonussporene som følger både cd og lp. Så vet du at du har mer enn bare de nye studiosporene å glede deg til.

8,5/10

Tracklist

 1. The Pulse of the Earth (Part 1 - The Magnetic Center)
 2. The Pulse of the Earth (Part 2 - Impact of the Wave)
 3. Where Echoes Gather (Part 1 - Beneath The Giant)
 4. Where Echoes Gather (Part 2 - The Underground Swine)
 5. Moondance
 6. Where History Lives 
 7. Black Flag of Hate
 8. The Claws Of The Sea (Part 1 - Journey Into The Source)
 9. The Claws Of The Sea (Part 2 - The First Moment)
 10. Watching It All Disappear (Live In Studio 2017)
 11. At Dewy Prime (Live In Studio 2017)
 12. Waves Of Visual Decay (Acoustic Live)