C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Confess "Revenge At All Cost"

av yngve

Confess 22Selskap: Rexius Records

Release: 21.01.22

Det iranske bandet stiller med aggrometal. 

Confess@Facebook

For å legge litt info på bordet i forhold til historien til de to iranske musikerne, siterer jeg fra intervjuet jeg gjorde med de:

"Nikan and fellow band member Arash Ilkhani were arrested and imprisoned in one of Iran's harshest prisons in 2015. The two were accused of Satanism and faced the death sentence for blasphemy. Nikan was sentenced to 14 and a half years in prison and 74 lashes and Arash was sentenced to two years. Fortunately, they were offered political asylum in Norway and fled Iran."

Les hele intervjuet HER .

Musikken er mørk, riffete og tuftet på metalcore, da den litt tidligere stilen Soulfly og Cavalera Conspiracy, og Machine Head, har ledet an. Confess skaper ikke noe nytt, men leverer sin historie og sine opplevelser pakket inn i metal. Det er mye fokus på å spre budskapet om det som skjedde, og hvordan er var å leve i Iran, og slikt sett fungerer en slik aggressiv metal godt som verktøy. Vokalen er bra, selvsagt ikke veldig variert når man har med slik musikk å gjøre, men det er en sterk og kraftig vokal som fronter Confess.

Ikke alle låtene er like gode, men det som er opp mot høyden her fungerer svært bra. Jeg elsker de tunge riffene, og hvordan de drar på i låten I Speak Hate. For meg er ikke denne formen for metal det jeg søker til, men jeg har ikke noe problem i å anbefale om du liker videoen under. Og dette er også musikk som jeg vet har en del å gi live, det er mye groove, og potensiell kroppsbevegelse hos publikum å forvente.

Men selv med bra lyd og et godt budskap, er ikke dette isolert et band som tilfører så mye. Som jo gjelder stort sett de fleste banda der ute, hehe. Hos Confess er nok bakteppet og det at de flyktet fra Iran til Harstad det som driver de. Og hvor deilig er det ikke å kunne spille, leve trygt og spille metal uten å tenke på represalier?

Coveret kunne med fordel ha vært løst bedre. 

Siste nytt er at bandet har skilt lag med tre medlemmer, de to iranske har fått med seg nye, som øves inn as we speak. 

6,5/10

Tracklist:

 1. Based On A True Story...
 2. EVIN
 3. Phoenix Rises
 4. Ransom Note
 5. You Can't Tame The Beast!
 6. Unfilial Son
 7. Megalodon
 8. Under Surveillance
 9. Hegemony
 10. Army Of Pigs!
 11. I Speak Hate