Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Confirmation Bias, norsk prog

av yngve

Confirmation Bias 24

Bilde, fotograf: ukjent

Skive er ute, smak her.

Confirmation Bias@www

Albumet kom ut 29. mars, og det ser ut som om det kun er digital drakt som er tilgjengelig. 

Bandet oppstod i kjølevannet av Rushtributebandet Rusj – A Working Man´s Tribute to Rush, som ble dannet i 2013. "Kjernen i dette bandet ønsket å utfordre seg selv kreativt – å skrive og spille inn originalt materiale. Siden 2016 har vi fullført lineupen, skrevet, øvd og spilt
inn nye sanger. Vi er endelig klare til å tre inn i rampelyset! 

Musikken vår kan foreløpig beskrives som en smeltedigel inspirert av syttitallets artrock og prog, moderne rock og et snev av metal spilt av erfarne, dyktige musikere med god, eklektisk smak og et velutviklet bullshit-filter."

Lineup:

  • Lars Martin Aasgård (hovedvokal)
  • Jon Martin Haarr (bass, pedaler, keyboard og vokal)
  • Ørjan Risa Svensen (elektriske og akustiske gitarer, vokal)
  • Kai Gabrielsen (trommer og perkusjon)
  • Fredrik Skår (keyboard og vokoder)
  • Eirik Hanssen (akustisk gitar, mandolin og vokal)

Medlemmene har vært eller er inkludert i blant annet Runsj,  Magic Pie, Mayah, Sea of Dreams, The Optimæ, Millennya, Misplaced Neighbourhood, The  Brothers of Mercy, Philharmonien, The Fire X Project, Taking Back October og Diamond Dogs."

Confirmation Bias 24 Album

"Vi har jobbet lenge med skiva og bandet har endelig kommet dit at vi skal gi ut albumet Century Mornings" forteller Lars Martin til Heavymetal.no. 

Debutskiva til bandet, som legges under progrockparaplyen, består av en "....samling sanger som utforsker ulike aspekter og kamper  ved menneskesinnet, og de forskjellige utfordringene vi møter på veien gjennom livet.

Musikken og tekstene beskriver generelt nåtid og fortid, i en kamp med fysiske og/eller mentale  utfordringer som fellesnevner gjennom albumet.  Fra det beklagelig relevante åpningssporet Residence in You, som tar for seg aktuelle  spørsmål om falske nyheter og internettrolling – til Living With the Lie, som forteller den såre  historien om en ung mann ved begynnelsen av det 20. århundre som innså at han ble født som  et uekte barn.

Det episke avsluttende tittelsporet Century Mornings er denne unge mannens reise fra dårlige forhold i et land uten utsikter til jobb – til mulighetenes store land som mange skandinaver emigrerte til i overgangen mellom 1800- og 1900-tallet. Dette er en sang med håp for fremtiden, en Century Morning for å starte på nytt. 

I tillegg unner vi lyttere fire mer oppfinnsomme og spennende spor for deres lytteglede. Vi kan stolt presentere Century Mornings for verden!"