Corna "The Witchmaster"

av yngve

The Witchmaster Album CoverSelskap: Private

Release: 29.04.17

Horten-/Drøbakbandet er ute med sitt andre album.

Sist var det Angelmaker vi hadde i spilleren, nå er det The Witchmaster, fra det gode til det onde altså :).

Corna@Facebook

Musikken er stort sett lik, hakket større og fyldigere lyd, noen av låtene høres mer modne ut - selv om jeg ikke kan underbygge det med en god forklaring. Om det er lyden som gjør dette, eller om de har blitt litt mørkere i kantene vet jeg ikke, men The Witchmaster er en skive som er hakket over debuten.

Catos vokal er også her, den er lagt i et litt bedre sjikt enn sist, uten at det forrige gang var feil. 

Alt på denne nye er hakket bedre, mørkere, og det er jo i og for seg en svært positiv konklusjon for bandet vil jeg tro.

Det jeg liker med Corna er at de ikke er et trendband, de har valgt en klassisk angrepsvinkel som er tuftet på Dio-perioden i Sabbath for eksempel. De har holde tempoet tungt og likt gjennom hele skiva, og heller fokusert på å finpusse det de gjør. Og mye av styrken er, selv om både rytmeseksjon og vokal er kløktig og bra lagt, er riffene. Flere ganger slår det meg at de har klart å fange noe som kan minne om noe Mob Rules-ishe greier. Og da kan det ikke slå feil. Sjekk bare åpningen på Corna-låten, ikke hele sangen, men disse små hintene.

Bjørnar Marthinsen på gitar leverer flere fantastiske soloer, og han er en gitarist som tjener låten, ikke overspiller, det tror jeg de tjener grovt på. Også det at de har valgt å ha synth, med både litt skjulte lydtepper og som noe som krydrer er noe av det som gjør bandet og skiva bra.

Sist fikk de en syver, nå tror jeg det er helt korrekt å trekke det opp ett poeng. Dette er en sterk skive og en utgivelse jeg tror fans av sjangeren vil omfavne. 

Et par av låtene fra debuten er lagt til som bonus, den litt tyske powermetal-lignende Dr. Ratib og åpningssporet fra Angelmaker, Golddigger. Og fra overgangen til disse to er produksjoneforskjellen tydelig. Golddigger ligger relativt tett opp til The Witchmaster-materialet, Dr. Ratib er litt annerledes, men som nevnt i starten så har ikke bandets musikk beveget seg så altfor mye.

8/10

Tracklist:

 1. The Witchmaster
 2. Malevolent
 3. Faith
 4. Restless Warrior
 5. 77 Western Avenue
 6. Corna
 7. Torture
 8. I Bring You War
 9. Black Fire
 10. If I Never Turn
 11. Golddigger (bonus)
 12. Dr. Ratib (bonus)