Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Corroder "Both Feet In The Grave"

av steinar selstø

Corroder 23Selskap: Private

Release: 16.06.23

I dette nokså nye bandet fra Trøndelag befinner det seg musikere med mye erfaring, blant annet fra velkjente band som Bloodthorn, Crest of Darkness, Chton og Lumsk.

Corroder@Facebook

I Corroder sysler man drevent med thrash. Sinnathrash. I samme gate som man er blitt vant med fra våre breddegrader over en lengre periode. Liker man band som Nekromantheon, Aura Noir og Inculter, er Corroder utvilsomt verdt en sjekk.

Låtene er korte. Den lengste klokker inn på 3,5 minutt. Jeg synes denne måten å gjøre det på ofte funker bra med thrash av den intense sorten. Bandet kommer, banker livskiten ut av deg, men ikke lenge, og stikker så av gårde like plutselig som man ankom.

Nå er dette riktignok ikke en EP som er øs-pøs tilnærmet 100 prosent av tida. Tempoet senkes litt her og der, og blant annet Hangman får en fin groove av den grunn. Det helhetlige inntrykket er likevel at intensitet er i fokus. Intensitet, og samtidig dynamikk. Miksen er potent. At skiva framstår som en kort energibombe, er ikke overraskende, og dette bør sparke godt fra seg i livesettingen.

Helt oppe på øverste hylle, der jeg plasserer blant annet Aura Noir, vil jeg likevel ikke sette Corroder enn så lenge, og dette handler kort og godt om låtene. Å sette fingeren på ting som savnes, føles vrient. Det er snarere denne litt ubestemmelige x-faktoren som man finner på album som virkelig treffer midt i hjertet som mangler. 

7/10

Tracklist:

  1. Massacrer
  2. Hangman
  3. Trenches of Truth
  4. Marauder
  5. The Torture Chamber