H Madd

Crazy Rain "Life Illusion"

av yngve

Crazyrain CoverSelskap: Red Cat Records

Release: 09.06.14

Red Cat slipper skive med dette italienske progressive metalbandet. Melodiene sitter løst, det lukter Queensryche og litt av denne rolige progmetalgreia. Det er tøylet, det er bra og det fungerer.

Vokalist Giacomo har en bra stemme, ikke så highpitch som Øyvind i Manitou, mer en blanding av Øyvind og Geoff Tate. Giacomo er dessuten litt ufarlig, han kunne gjerne ha bitt litt hardere, men som musikken er det snakk om relativt lite utfriking. 

Noen av medlemmene har hengt sammen siden slutten av 80-tallet, noe som på en måte høres i låtene. Det er arrangert og presentert veldig bra og korrekt. Men samtidig vet man jo at ferske musikere, unge musikere, spiller fletta av alt også, så fartstiden her er ikke nødvendigvis noe som betyr noe. 

Crazy Rain@Faceboo k

Produksjonen, som er gjort i samarbeid med Olaf fra Vision Divine og Labyrinth, er helt grei. Det er litt spinkel gitarlyd synes jeg, men utover det har jeg lite å sette fingeren på. 

Liker du band som ligger i sjangeren her, melodiøs prog-light, er Cazy Rain fett nok det. Mulig de oppleves som nok et band, men de har faktisk nok på stell til å stå på egne bein. Bandnavnet er dog ikke helt bra synes jeg.

6,5/10

Tracklist:

 1. Fallen Rain
 2. 2067 (Height the Light)
 3. Rise Again
 4. The Twilight
 5. Escape from Death
 6. Life Illusion
 7. Nobody Lies
 8. Front the Door
 9. Wait For Change
 10. After the Rain
 11. Time of Faith (Bonus)