210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Critical Solution "Sleepwalker"

av yngve

11046171 914058718660208 6470807446006289066 NSelskap: Punishment 18 Records

Release: 12.12.15

Thrash og metal i skjønn forening, ikke ulikt slik en del band løste sakene på 90-tallet.

Og om jeg skal prøve å finne noe som kan peke litt mot metallen til Critical Solution,er deikke helt ulike Testament. Det er helt klart elementer som ikke ligner, men måten de er et thrashband på, men samtidig vektlegger den klassiske metallen som fundament, er fellesnevnere.

Vokalen til Hr. Slettebø kan det være noen må tilvennes, ikke at den er svak, men den har ikke en veldig oppdatert edge. Det er ikke growl, heldigvis, ei heller kastrat - det er rett og slett tett opp mot slik mange av thrasherne frontet vokalen for en del år siden. Litt snakkende, litt melodisk og med en variasjon som veksler mellom råskap og kraftfulle rene innslag. Om du spiller gjennom Sleepwalker et par ganger, er du helt med på hva det handler om, og med riffene og detaljene i deler av gitararbeidet som sidekick, er nok Critical Solution et band du kommer til å like. 

Det jeg likte best var at soundet og musikken er så utrolig feil i dagens musikkscene, metalscene. Det er balletøft at noen skjærer gjennom og ikke velger seg stilarter som det florerer av. Respekt!

Jeg så bandet live nylig, da følte jeg ikke helt at låtene fikk presentert seg optimalt, men her på skive er det ingen tvil om at det er mye å hente. Sleepwalker er en upolitisk korrekt thrashmetal-skiva som har lyden og instrumenteringen på sin side, et bra tegnet men litt cheesy cover, alt framstår som proft. Jeg tror nok bandet er større utenlands enn her hjemme, som ofte er tilfelle, det har vel litt å gjøre med at de fleste her hjemme liker extremmetal eller power/goth, men jeg håper jo Critical Solution får litt stjerner i boka snart. 

Critical Solution@Facebook

Dette er for dere som vokste opp på 90-tallet, eller som fulgte metallen den gang, som likte de streite metal- og thrashbanda som vinglet litt mellom melodier og råskap. Jobb litt med skiva, og du får garantert uttelling. 

Ikke favoritten, men Blood Stained Hands viste positive greier med solo og vokal, og forsvarte den over syv minutter lange spilletiden.

7,5/10

Tracklist:

  1. The Curse 
  2. Sleepwalker 
  3. Welcome to Your Nightmare 
  4. Blood Stained Hands 
  5. Murder in the Nihht 
  6. Evidence of Things Unseen 
  7. LT.Eliot (feat. Mika Lagreen) 
  8. Dear Mother 
  9. The Death Lament 
  10. Back from the Grave (gjester: Michael Denner og Hank Shermann)