Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Crom "When Northmen Die"

av arni sørlie

Crom 18Selskap: Pure Steel Records

Release: 16.02.18

Viking power med skjold og sverd av edelt metal.

Fra Tyskland kommer Walter Crom Grosse med sitt enmannsforetak, og serverer med When Northmen Die sitt tredje album. Første demo kom i 2000, og det ble noen demos og EPs før debut Vengeance i 2008. 

Crom@Facebook

Vikinghjelmen er godt plantet på hodet, og Walter er klar for kamp. Store komposisjoner med teft for melodi og helhet preger hele platen fra start til ende. Det er utrolig gjennomført, og man finner ikke en eneste nødløsning noen plass. Totalopplevelsen er bunnsolid der enhver metalhead med sans for litt vikingfeel vil bli mektig imponert. Husker dere når Bathory kom med Twilight of the Gods og Hammerheart? Tenk dere den type metal, bare med mer heavy gitarer og trommer, samt en svært god moderne produksjon. Koringene, de lange melodiøse temaene, kassegitarene og den suggerende stemningen….yupp, det er der vi er med When Northmen Die

Balansen mellom de tunge tøffe ut i kamp partiene, og de sarte etter slaget stemningene er satt sammen som en reise der tokt og erobring med seier og tap kan ta og føles på. Det er ikke et album man henter enkle låter fra, man hører gjennom hele. Noen ganger kommer det musikk der jeg bare vil sette meg i godstolen, trykker et headsett på hodet, legger vekk mobilen, og bare lar musikken ta meg med på reisen. Dette er et slikt album! Alt som ligger bak, detaljene og (ja, det må nevnes igjen) alle de flerstemte vokalene. Det er bare å la musikken ta deg med på ferden. Her får man mye musikk for pengene!

8,5/10

Tracklist:

 1. Behold The Lights
 2. All Alone
 3. Shields Of Gold
 4. Dear Father
 5. Betrayal
 6. I'm With You
 7. Gods Of Glory
 8. One Step To The Lake Below
 9. Sentenced To Death
 10. Rain
 11. When Northmen Die
 12. Farewell Song
 13. The Millennium King (Bonus)