Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Cult of Erinyes/Zifir (splitt)

av ruben haug

CulzifSelskap: Tanquam Aegri Somnia 

Release: 25.12.12

Her har vi en splitt med belgiske Cult of Erinyes og tyrkiske Zifir. CoE skamroste jeg og gav full pott for sin debut A Place to Call my Unknown, mens Zifir er et ukjent kapittel for meg. Men jeg må jo innrømme jeg var spent på hva de hadde å stille opp med når de befant seg sammen med CoE på denne spliten.

Cult of Erinyes åpner ballet, og de knuser fra første sekund. Brutalt og tungt, energisk og kjapt. Dette er black metal slik jeg kan like det. De pøser på, tempoet er for det meste høyt, selv om de drar det ned i noen få daler. Riffmessig har jeg ingenting å utsette på det de gjør, det er grisetøft og tidvis også smått catchy, som i The Eschatologist, en knakende fet låt! 

De tar også i bruk noe synth, og som et lite krydder i bakgrunnen her og der fungerer det bra i mine ører. Selv om tempoet for det meste holdes høyt blir det ikke ensformig, riffene og partiene er varierte og holder hele veien høy kvalitet.

De tre låtene bandet bidrar med tikker inn på litt over 17 minutter og jeg nyter hvert sekund. Cult of Erinyes har nok en gang overbevist meg.

Så kommer vi til Zifir sitt bidrag, fire låter som klokker inn på 13 minutter. Her blir vi presentert for en litt annen type black metal, litt ala det Shining gjorde tidlig i diskografien. Altså nedstemt dyster black metal der monotoni og selvforakt råder. 

Overgangen blir på en måte stor, men samtidig kan jeg forstå at disse to er på en split sammen. Zifir overbeviser de også, både på riff-, takt- og vokalfronten. Låten Sole Wrong viser at de også behersker høyere tempo og innehar riff som leder tankene hen til norske Virus. Zifir rekker å vise at de har noe å komme med, før det hele er over. Ikke like bra som Cult of Erinyes, men Zifir viser tyrkiske muskler.

Jeg sitter igjen med en split som så absolutt er bra. Jeg sitter også igjen med en følelse av å ikke være mett. Jeg vil ha mer, spesielt av Cult of Erinyes . Og da passer det bra at de kom med ny plate i oktober i fjor. Man kan ikke få med seg alt...

Zifir@Facebook

8/10

Tracklist:

  1. Cult of Erinyes Teutoburger Wald 
  2. Cult of Erinyes The Eschatologist 
  3. Cult of Erinyes Hermitry 
  4. Zifir Kafir/Heathen 
  5. Zifir War 
  6. Zifir Sole Wrong 
  7. Zifir Shroud

Send mail til selskapet HER .