Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Dark Arena "Alien Factor"

av yngve

Dark Arena 20Selskap: Pure Steel Records

Release: 29.05.20

Amerikansk metal med tydelig tilhørighet til Us-metal.

Skiva er bra, vokalen er bra, men det er skjær i sjøen. Noen låter slår deg rett ned, og er prima Us-metal, som nevnt, og følger oppskriften til de klassiske banda vi husker fra den gang da.

Dark Arena@Facebook

Skiva vi har i fokus er en nyutgivelse, originalt utgitt i 2006. Hvorvidt de er aktive i dag vet jeg ikke, men det er flere år siden de ga ut noe mener jeg å huske. Og gitarist Paul (som også var med i Antithesis) døde dessverre i fjor, noe jeg fant ut når jeg leste presseskrivet. 

Åpningskuttet, Freedom, er prima metal. Energi, flyt, driv, kraft. Dette fortsetter en tid, men en låt som Somewhere splitter helheten en del. Ikke at den isolert er så feil, men det virker å være fra en annen session. Både lyd og stil. 

Det klassiske gitarspillet på instrumentalen Dark Sorrow gjorde godt, og når den følges opp av Crystallized klager man ikke. Den er også litt annerledes i sound synes jeg, om det er forskjellige innspillinger på dette albumet vet jeg ikke, mulig det bare er effekter og dagsform ;). 

The Sight er også en låt som legger seg litt på sidelinjen, med sin litt mer tekniske rytmikk og arrangering. Her er det også et par gode øyeblikk vokalmessig. 

Relativt bra utgivelse, som vel må ses som en tribute til bandet. Jeg har ikke peil på hvordan tilgangen har vært, kanskje er det derfor Pure Steel har sluppet denne? Flere gode låter gjør det til et must for de som tilhører fanskaren til denne formen for amerikansklåtende metal. Remastret er det også.

Karakteren er dog litt her og der, men det som funka, det funka bra. 

6,5/10

Tracklist:

  1. Freedom
  2. Fear of the Night
  3. Alien World
  4. The Sight
  5. Vicious Circle
  6. Subterranean Man
  7. Somewhere
  8. Dark Sorrow
  9. Crystallized