Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Dark Delirium "New Era"

av yngve

Dark Delirium 22Selskap: Private

Release: 25.11.22

Vi er allerede kommet fram til  tredjeskiva til bandet. 

Dark Delirium@www

Det har skjedd litt forandringer innad i bandet, og med litt kast og hopp endte gitarist Siemon Ekse som vokalist på skiva. Hans bror, David, som sang på de to foregående, deltar på ett av sporene her, Echo Chamber. Det er ikke voldsomt stor forskjell på disse to vokalistene, men David har en dypere stemme (sjekk på Echo Chamber!), og det har lagt en litt annen føring med skiftet. Men det er altså ikke voldsomt mye forskjell. 

Musikken? Den er fortsatt melodiøs, denne gangen kanskje litt mer variert og eksperimentell? Gitarlyden synes jeg var litt varmere på forgjengeren, trommene er delvis trommemaskin (tror jeg) og hvor tre låter framføres av David Bryne. Produksjonen er kanskje litt kjøligere enn forrige gang, men det kler stilen i begge tilfeller. 

Vi trår inn i landskapet der en anelse melothrash med svensk fortegn og riff som leker seg i både thrash og litt mer ekstremt terreng. Underlaget er dog klassisk metal, synes jeg, men malt med bred pensel. De bruker tangenter/effekter kløktig, og som sist er det en fornuftig inklusjon av stemningsfulle partier - det er alltid lurt. Jeg vil spesielt trekke fram Death som noe av det beste i denne avdelingen. 

Egentlig er det ikke så voldsom bevegelse fra Sulphur, forgjengeren, til denne nye æraen. Jeg leste over min anmeldelse fra den gang, og fant ut at mye derfra fortsatt passer.

Hvordan det hele tok form, når David ga seg som vokalist, hvordan eventuelle nye løsninger måtte på plass, vet jeg ikke. Det kommer et intervju. Men jeg vil tro at en slik bevegelse i et band vil påvirke hvordan det planlagte ender opp. Jeg plukker ikke opp tydelig stress eller signaler om at dette har påvirket gjengen, men jeg vil tro at det i neste runde vil bli mer ro for medlemmene. Og at vi da kanskje ser en tydeligere landing, nå har de selverklært skiftet litt på oppskriften. Så vi følger gjerne med.

Jeg har så langt ikke fått denne til å klatre over Sulphur, mulig det var mer tid for meg sist, og at jeg fikk sett de låtene live, jeg holder igjen ett poeng denne gangen. 

7/10

Tracklist:

 1. Draug
 2. My Child
 3. Heretic
 4. Wither
 5. Break From Reality
 6. Suffocation
 7. Death
 8. Corruption
 9. Echo Chamber
 10. Black Butterfly
 11. Corruption (Alternate Bonus Version)