Karmøygeddon 23 B

Defect Designer "Ageing Accelerator"

av yngve
A3823703315 16

Selskap: Sleaszy Rider Records

Release: 13.07.15

Industriell extremmetal med medlemmer fra Trollfest, Cryptopsy, Diskord og Septic Flesh.

I metallen til Defect Designer er det både death- og blackmetal, men det er denne kjølige, industrielle og tidvis tekniske extreme metallen som styrer. Black er nok bare drypp, da er det mer korrekt å vektlegge death vil jeg mene.

Om jeg likte det? Hm, egentlig faller det litt utenfor mine preferanser, men jeg hører mye kult her. Det er såpass maskinelt at jeg nok føler meg litt utilpass over tid, det blir for lite organisk og for lite feel. Dere som setter pris på en malende, teknisk og kald form for extrem metal, hvor det av og til går unna så det holder, og hvor det som kontrast ofte er partier som tar det hele over i stemninger, tror jeg godt kan like dette.

Trommelyden er kledelig, men den følger linjene til musikken; maskinell og litt kald. men altså, kledelig.
Vokalen falt ikke i smak hos meg, den var en grøtete growl på mye av dette, og en del skrikende svart, pluss at det av og til er gjort plass til noen effekter som underbygger de industrielle delene. 

Det var et par låter jeg virkelig falt for, som skilte seg ut; Communist Architectonics, som var veldig spennende å følge med på, og Stardust, skivas avslutning. Denne siste var, om vi skal trekke inn kontraster, ganske i motsatt ende av det meste. Tung, suggerende og med en del melodisk føring. Som motsats noterer jeg for eksempel Crusaders, som for meg bare ble en brutal og kjapp endeløs vise.

Ikke for meg, men i sin sjanger garantert noe å sjekke ut. For et er kvalitet på dette, det er det ingen tvil om, det må bare finne sitt publikum.

Lineup:

 • Flo Mounier (Cryptopsy) trommer
 • Stelios Mavromitis (Septicflesh livegitarist) gitar
 • Christos Antoniou (SepticFlesh) sampling/orkestrering
 • Martin Storm-Olsen (ex-Trollfest) gitar/renvokal
 • Dmitry Sukhinin (Diskord) bass/gitar/vokal

6/10

Tracklist:

 1. Corpsewatcher 
 2. Yellow Grimace 
 3. The Terrible 
 4. I Remember You Dead
 5. Flies On Your Lips
 6. Crusaders
 7. Berenice 
 8. Communist Architectonics
 9. Temple of Artemis 
 10. StarDust