Kilanerin%20ut%20240720

Delvoid, nytt album ute nå

av yngve

UnnamedBandet er tilbake, album nummer to kom nylig i handel.

Oslobandet slapp sitt debutalbum tilbake i 2011, vi har altså å gjøre med et band som, ikke er overproduktive, men kvalitet over kvantitet, ikke sant?

"De siste syv årene har Delvoid opparbeidet seg et rykte for å levere intense, energiske og dynamiske liveshows. Musikken spenner seg fra støyete lydmur, til sårbare vokalmelodier, til mastodonte riff, komponert med smak for detaljer og knep. De jakter samme hval som Tool og Sigur Ros, men tar med seg sin egen klype psykedelia og minimalisme på jakten."

Med debutalbumet Delve, som ble sluppet høsten 2011, markerte de seg som ambisiøse nykommere innenfor den alternative rockens sfære.
Etter utgivelsen av Delve har de spilt diverse norske festivaler, arrangert små bortgjemte konserter i skogen, og komponert filmmusikk til dokumentarfilmen First Contact av Johan Wildhagen, som omhandler isolerte folkestammer i den sør-armerikanske regnskogen. 

Nå, fire år senere er de klare for å slippe sitt andre studioalbum Serene, som er lagt opp til å bli en altomsluttende opplevelse. I den nesten tre år lange arbeidsprosessen har Delvoid vært kompromissløse og ikke spart en krone på sin musikalske reise inn i prog-rockens og post-metallens dype oseaner. Med en lang rekke gjestartister, inkludert fiolinist Ole Henrik Moe og flere musikere fra Oslofilharmonien, er Serene et episk, vågalt album som ruller inn på 75 minutter.

Lyrisk tar Serene for seg tema som blant annet utviklingspsykologi, moderskap og desillusjonering, som også reflekteres i Roland Goksøyrs fantastiske artwork, som spesifikt er malt i møte med bandets musikk. Delvoid er nå klare til å slippe Serene løs blant folket."