210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Det stormer i Bergen (12.10.17)

av yngve

20819242 2030329220520880 3470568746360510450 ONy undergrunnsfestival i Bergen!

"Ny festival av og for undergrunnen!" var overskriften på en tekst jeg fikk tilsendt. Spennende.

Storm Over Bergen@Facebook

Vi leser at det dreier seg om en 1-dagsfestival, og "...at denne er laget for å tjene byens kulturelle undergrunnsmiljø." Fabelaktig. Akkurat det som var, har vært og er grunnmuren til Heavymetal.no også. 

" En festival laget for å hjelpe band til å bli vant med å stå på scener og vise frem  sitt uttrykk, og samtidig kunne være et springbrett for band og undergrunnen inn i et større lys."

Festivalen er et resultat av innsats og kickstarting fra herrene Richard Gåssand og Nichlas Håvik, og møter du opp på Garage i Bergen 12. oktober, finner du ut av hva de har holdt på med, og hvordan resultatet blir.

Kort fortalt er det fire band som skal slite scenen på Garage, fire band fra Bergens undergrunnsmiljø:

Tessia: "Dette er et kvinnelig frontet metallband fra Askøy, som startet i 2015. Lyden til bandet kan beskrives som heavy, dynamisk og melodisk med en kraftig kvinnelig vokal som kan stå i kontrast til musikken, men gir et friskt pust i sjangeren.
Tessia har også nylig lansert ep-en As Above, So below, og en lyricvideo til sangen From The Void."

"Psykopath er et thrash metal-band fra hjertet av Norge, Bergen. Bandet startet i 2015 av Johannes Andreassen og Ivan Taule. Ikke lenge etter starten begynte bandet og spre seg rundt i musikkmiljøet i Bergen ved å spille på steder som Garage, Inside og Ricks. Rå vokal, tighte gitarer og dundrende dobbelbass markerer bare en del av bandets hardtslående lydbilde. Psykopath er tilbake i ilden og er klar for å spille på nytt og å komme tilbake til scenen. Bandet slapp singelen Armageddon i 2016 og den kom på 9. plass til årets metallåt på Rockman. Nå holder bandet på med å slippe ut en ny singel og dato for dette kommer fortløpende."

"Shattered Society er er metalband fra Bergen, so startet i 2010 og som siden oppstarten har spilt konserter i både Norge og Tyskland. Bandets debut-ep, Blisters Sore, ble utgitt i 2011, etterfulgt av en turné med Six Feet Under i 2012. I 2013 tok bandet en lengre pause, men er nå tilbake med ny lineup, ny musikk og det kommende albumet Greed. Musikken beskrives som brutalt og hardtslående, blandet med fine melodier og gode kontraster. Bandet er kjent for sine eksplosive konserter og er etter 4 år i dvale klare til et forrykende comeback!"

"Istårn er et ekstremmetal-band fra Bergen som alltid har hatt som mål å utvikle metal til det ekstreme. Bandet ble startet i 2010 av vokalist Kadaver og den daværende bassisten, Likstein. Istårn har etter hvert fått helt ny lineup, og har i senere tid gitt ut singelen Cosmic Scar, samt at bandet spilte på Dissection-tributekonserten som var arrangert på Garage i 2016. Bandet jobber for tiden med en ny EP og et nytt album som skal ta bandet videre i en ny retning."

Litt om ideen bak festivalen: "Idéen er å kunne gi Bergen og omegns musikkscene et tilbud som er likestilt med større festivaler, men med et fokus på lokale grupper som har et musikalsk potensiale til å nå langt. 

Problemet med dagens musikkindustri er at selv for enorme talenter er det omtrent umulig å bryte seg gjennom den massive konkurransen fra større og mindre grupper og artister. Storm Over Bergen er ment som et verktøy for at folk skal kunne oppdage nye og lovende artister som har mye å tilby.

I oktober vil hovedfokuset til festivalen være på fire metalband som alle har hatt tydelige uttrykk i undergrunnen, og som vil kunne nå langt om de blir satt på riktig vei, og kan få presentere seg for de riktige nettverkene. Storm Over Bergen vil være en mulighet til å hjelpe gruppene med dette.

Festivalen har også som formål å trekke mer oppmerksomhet til en av Bergens absolutt viktigste scener, nemlig Garage. Garage har vært en bauta for ekstremt mange folk i mange forskjellige miljøer i Bergen, så det var naturlig at dette skulle bli arenaen for Storm Over Bergen."