Karmøygeddon 24

Dimwind "Slow Wave Violence"

av yngve

Dimwind 21Selskap: Private

Release: 14.05.21

Dimwind@www

"To widen the spectrum of post-rock/metal, we ain’t shying away from coloring our atmospheric canvas with tints of thrashy riffing and sometimes faster passages, creating a unique sound."

Duoen spiller atmosfærisk, tung rock, post-elementer er her, disse lange og såre tonene, dette malende man som lytter kjenner litt i sjelen. 

Dette er litt som det pleier med slike band, det er bra skrudd sammen, det flyter fint og det fungerer bra som mental pleie. Det Dimwind kanskje stikker seg ut med, som de påpeker i sitatet over, er at de ikke er fremmede for å hive inn litt metalbiter som gjør det litt mindre monotont. Låtene er i og for seg arrangert som om de kunne ha hatt vokal, men det er pent montert dette, og noen runder sammen med Slow Wave Violence gjør ikke at jeg føler trangen etter vokal påtrengende. 

Lydbildet er balansert mellom å låte litt klinisk, noe som er naturlig da duoen nok benytter seg av en del digitale hjelpemidler. Men en av karene er notert som trommis, om det er et akustisk sett eller et digitalt vet jeg ikke, men det låter ganske fett. Det man slipper med totalt programmerte trommer er jo mangel på menneskefaktoren, og den mener jeg jeg hører godt her. 

Det er vanskelig å si så mye om et slikt band, instrumentalt, post-rock/-metal, det er i stor grad følelser og stemninger som florerer, og de er jo subjektivt for den som lytter. Noen vil finne dette kjedelig, jeg følte det traff meg ok, spesielt siden det er mer variasjon enn mange lignende band tilbyr.

Savner man vokal? Kanskje. Mulig en låt eller to, en bit av en låt, noen skrik, koring...men bølgen med vold i sakte kino står greit på egne ben.

Du skal like mental pleie, musikk som verktøy, og litt fokus på å lytte og nyte heller enn å motta kaskader av detaljer og de typiske løsningene. 

6,5/10

Tracklist:

  1. Blinds Drawn
  2. 4 AM
  3. Slow Wave Deceit
  4. False Awakening
  5. Håglös
  6. Pelagic Vim
  7. Broken Silver Cord