Distance "I"

av yngve

A1302799833 10 679x679Selskap: Mighty Music

Release: 14.11.14

Spansk progressiv metal, det er ikke blant det som kommer oftest i spilleren min. 

Distance@Facebook

Jeg likte dette. Vi leser at bandet blander presisjon og tekniske egenskaper til band som Textures, Soilwork og Threat Signal, at de blander inn industrielle vinkler fra band som Fear Factory, Strapping Young Lad og Mnemic, og melodier fra type Soungarden, Pearl Jam og litt Killswitch Engage. Det var da voldsomt til forklaring, men summert, uten at jeg gidder å mene mye om hvor disse inspirasjonene kommer fram, er resultatet veldig kult.

De leker seg med thrash, de er progressive, melodiske og vågale. Vokalen er bra, en mørk litt melodiøs sak som faktisk minner litt om Eddie Vedder. Før jeg leste presseskrivet dukket Seattle opp i sfæren, og det som er så kult er at musikken er såpass hard samtidig som den bevarer drivet og melodiene fra denne bølgen. I enkelte bitesmå partier freser vokalist Morgan til og løfter med det helheten.

Sangene er ikke veldig lette å huske, det går mye framover, utvikling og detaljer som går på skinner, men det er lite gjenkjennelsesfaktorer. Dog, det smaker veldig bra av det spanjolene har sydd sammen. Faktisk veldig bra. 

8/10

Tracklist:

  1. Fragments
  2. Open Wound 
  3. Chemical Trails
  4. Too Late
  5. Conception
  6. Process Of Self Destruction
  7. Seeker Of Truth
  8. Outreach