210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Doll Hazard "Transatlantic Meltdown"

av yngve

Doll Hazard 17Selskap: TrainWreckords

Release: November 17

Chris fra Suicide Bombers og Sandy Hazard, kjent fra blant annet Pretty Boy Floyd, slo kreftene sammen.

Og Transatlantic Meltdown har blitt en solid rocker. 

Doll Hazard@Facebook

Jeg har aldri påstått jeg var en rocker, jeg sliter med rendyrket rock'n roll, men som dette og med Suicide Bombers er det alltid noe som krydrer. Det er en melodisk hardrocknerve i flere av låtene, og det er et vannskille for meg i at noen fungerte bra, andre var svært mye bedre.

Cat's Got Your Tongue ble litt rett på, mens oppfølgeren, Rock'n Roll Proistitute, reddes for meg av et snertent og bra, lett fengende, refreng. Fire And Gasoline overlever mye grunnet en sterk dansk lukt, nærmere bestemt DAD :). Jeg elsker DAD, og det er noe av det her, i noen av sporene, som gjør at jeg liker det. Det å blande rock'n roll med klassisk hardrock og poprefrenger.

Det er derimot først på No Valentine Cards jeg våkner til, og det melodiske hardrockhjertet mitt slår litt ekstra. En smittende og bra rocker som flyter bra av sted. Og som funka like bra og bedre etter mange lyttinger. Og det hele fortsetter, for Walk On Water ikke bare fungerer, den overgår forgjengeren og er kanskje en av favorittene mine. Tittelkuttet holder seg i avdelingen jeg er komfortabel, og da begynner skiva å vippe over i plussdelen som helhet.

21 Grams (Off My Shoulders) likeså, og her, som i alt som jeg falt for, er den danske faktoren rådende. 

Doghouse var en ok, fin og grei, ballade. You're In My Head falt jeg litt av på, mens Sci-Fi Child hadde en oppgave - som avslutningssang - den skal få folk til å ønske å trykke på play igjen. Og det fikser den, for dette er en litt annerledeslåt, refrenget spesielt, det minner meg faktisk ørlite om Hawkwind. I min verden er det ikke noe annet enn positivt.

En sterk skive, noen kutt som ikke åpnet seg helt, men de som gjorde det blør ennå.

7,5/10

Tracklist:

  1. Cat’s Got Your Tongue
  2. Rock ‘N’ Roll Prostitute
  3. Fire Gasoline
  4. No Valentine Cards
  5. Walk On Water
  6. Transatlantic Meltdown
  7. 21 Grams (Off My Shoulders)
  8. Doghouse
  9. You’re In My Head
  10. Sci-Fi Child