Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Dream Theater "S/T"

av yngve

Dream Theater 24701544 FrntlSelskap: Warner

Release: 25.09.13

Dette bandet har jeg egentlig ikke brydd meg om, ikke siden 'Images And Words'. Den gang var det svært sprekt og nytt, konsert i Oslo ble høydepunkt, men så falt jeg av. Jeg er progger, men fant aldri roen med vokalen tilø amerikanerne.

Nå har jeg da hørt mye av det de har sluppet i årenes løp, så ikke tro jeg hopper på vogna med denne ferske, neida. Men det er et ganske annerledes Dream Theater jeg hører, selv om dere blodfans nok ikke opplever det på samme måte. Har man ikke en jevn tid sammen med et band, og følger med, hører man nok forskjeller og utvikling på en annen måte. Og det jeg hører her er et stykke unna det jeg hadde gjettet var Dream Theater. Faktisk. 

I mellomtiden, siden amerikanerne revolusjonerte progmetallen, har mange band tilkommet scene. Mange bra, mange like, mange kopier, og selv om det definitivt høres at dette er krampaktige flinke folk, låter det litt annerledes og litt, vel...litt stereotypt. Det er mange band som er veldig flinke, så å bomme på dette i en blindtest hadde ikke vært flaut for min del.

Dream Theater@Facebook

Låtene er lange, intrikate, symfoniske, instrumentalt badassed og lyden følger i samme spor. Så det er ikke mye å klage på. Vokalen er fortsatt et ankepunkt for meg, det løsner aldri helt, for fyren har aldri hatt den kraften jeg føler et band av denne størrelsen trenger. Men det er såpass mye instrumentalt at jeg ikke plages nevneverdig.

Nå sitter ikke jeg igjen med feelen på enkelte låter, at noen skilte seg veldig ut. Det er på en måte en skive som går og går til det er slutt, hvor man blir imponert, hvor man henger med og hvor det går helt greit å være venner med drømmeteateret gjennom en hel skive. Men jeg ble ikke omvendt, selv om jeg må medgi at enkelte instrumentale passasjer og detaljer var frekt kule.

Personlig var dette en sekser, men jeg tør ikke slippe det og overlate såpass mye til subjektiviteten. Derfor hever jeg det ett hakk til der jeg mener den hører hjemme:

7/10

Tracklist

  1. False Awakening Suite
  2. The Enemy Inside
  3. The Looking Glass
  4. Enigma Machine
  5. The Bigger Picture 
  6. Behind The Veil
  7. Surrender To Reason
  8. Along For The Ride