Karmøygeddon 24

Drittmaskin "Sosial Prolaps"

av yngve

Drittmaskin Sosial Prolaps Coverart 2400pxSelskap: Flue Plateproduksjon

Release: 23.11.18

Bergensbandet både imponerer og irriterer.

Drittmaskinen er politisk, den skriker og hyler verre, den ser ikke ut til å ha en av-knapp, ikke som jeg har funnet.

Det er fryktelig kompromissløst, her tar man ingen fanger, alle skal holdes fast og utsettes for aggresjonen og budskapet. 

Jeg vil tro de fleste som ikke er der at full pott lyser umiddelbart, har skrudd av etter kort tid. Og med det tror jeg også Drittmaskin har oppnådd noe av det de vil. 

Vokalen er en miks av hardcore, pønk, svartmetal og trass. På mange måter er dette en stemme som bare må være i et slikt band, den skal skjære deg innvending, raspe deg opp og la træler og frynser henge og slenge etter seg. 

Dette er en musikkstil som aldri vil bli noe annet enn undergrunn, nisje, og det vil jeg påstå er meget gjennomtenkt av bandet. Man velger seg harde og brutale tekster, politiske, sosiale, hiver inn banneord i overvekt, blander det hele med allerede nevnte vokal, spytter i nevene og vrir gitarer og bass, og trommer, i en fantastisk råtten produksjon. Jeg liker den. Jeg liker ærlige lydbilder, ikke den overproduserte gørra mange driver og velter seg i i dag. Kompromissløst er nevnt, nå nevner jeg det en gang til: kompromisstløst.

Drittmaskin@Facebook

Det var en skive som jeg personlig hadde noen ankepunkter på; jeg ble svært lei, noen ganger hørte jeg på type tredje runde mens jeg bare kjente det bygget seg opp et stressnivå i huet. Noen ganger oppdaget jeg eldre thrashgener der inne, detaljer som jeg husker kom til syne på for eksempel Carcass' andre skive, den gang man var en av de som gravde litt dypere enn kaoset som regjerte på overflaten. Der er Drittmaskin. Om du er i målgruppen er dette gull, om du er der at du klarer å se og høre forbi enkelte elementer, er det mye tøft musikalsk. Er du der at det er uaktuelt? Helt greit det også, denne maskinen er ikke allemannseie. 

Jeg leste tekstene, mye var bra, mye unødvendig harskt, men teksten til Angst synes jeg fanget noe. Fortvilelse, angst.

Karakter er vanskelig i slike tilfeller. Sjekk mer nisjemedier for faguttrykk og tilbedelse, her får du bare min vinkel, som ikke har spesielle tunge kunnskaper på dette. Men jeg er i stand til å finne veien gjennom galskapen, høre mye og luke, lete og konkludere. Og det bunner i at Drittmaskin er et band man ikke kan stille seg likegyldig til, nøytral, med det er vel kanskje et av hovedpunktene på bandets agenda oppfylt. 

Fantastisk detaljert og forseggjort cover!

7/10

Tracklist:

  1. Kutt i eigedomsskatt = Kutt i støttekontaktordninga 
  2. Angst 
  3. Giftlokk 
  4. Fuck Reform 94 (Feat. Zig Zags) 
  5. Himmelen 
  6. Hold kjeft når du snakkar til meg 
  7. Evig kamp 
  8. Punkeboms 
  9. Hjertet mitt slår (Feat. Raud from Abbath) 
  10. Nordfjord 1999