Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Drown My Day "The Ghost Tales"

av yngve

Drown My Day 18Selskap: Noizegate Records

Release: 16.11.18

Polsk heavy og aggressiv deathcore.

Tunge tak, moderne tunge dødsriff, groove, metalcore, thrash, det er bra spennvidde på det polakkene leverer, men siden vokalen legger seg i et brutalt deathcorelandskap, vil jeg tro det styrer litt hvem som vil like dette. 

Drown My Day@Facebook

Alt er der nede, bass og gitarer ligger svært dypt og tungt i terrenget, og jeg vil nok klemme dette inn i deathcoreskuffen. Dere som tror det er hardcore vil nok kanskje ta feil, ihvertfall slik jeg har oppfattet sjangeren. Det er doom, sludgy, brutalt, nedstemt, midtempo, growl. 

Lydbildet er bra, tydelige trommer, greit nivå på alle elem,enter, og en feit gitarlyd. Når de groover og driver, er gitarene ofte en stor grunn til at det river godt. Men litt irriterende kan gitarene være også, som det lyse innspillet på Yurei's Revenge, som i seg selv er feit.

Det er dog en jevnhet på materialet som gjør at skiva ikke løsner helt. De fleste av låtene går litt i hverandre. Et par spor skiller seg ut, litt i tempo, litt i angrepene, men dessverre er det kanskje dette aspektet som senket skuta litt. Og vokalen, som egentlig er ok, men som er veldig ensidig gjennom en hel skive. Det er naturligvis tuftet på smak og behag. 

Det låter ikke veldig organisk av dette, selv om det er en solid og bra produksjon, litt triggefølelse. Men det er nok mer normen enn ikke i dag. Dette er jo også kun snakk om smak og behag. Til sitt bruk er det ikke noe feil ved å bruke hjelpemidler, og her synes jeg helt klart at de oppnår noe ved å ikke velge mikrofon-i-taket-løsningen ;).

Det er over snittet bra dette, jeg har ikke noe problem å stå for karakteren under her.

6,5/10

Tracklist:

  1. Introvert 
  2. Nightmare Becomes Reality 
  3. Land Of Misery
  4. Yurei's Revenge
  5. Carnage ft. Mazur (Oblivion) & Przemo (Burn The Witch)
  6. Devil's Forest 
  7. Burn It Down
  8. Battle Royale
  9. Blue Skin
  10. You Will Not Get Rid Of Me