210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Edocer "Drained"

av yngve

Edocer 18Selskap: Private

Release: 14.06.18

Norsk trio som har hørt Alice In Chains.

Trommeslager Bjarte Rosshaug (som tidligere var trommeslager i det fantastiske progrockbandet D'AccorD!!!) tok kontakt med Heavymetal.no og la igjen en ep i min digitale postkasse. Og slikt tar tid, dessverre, men her er noen linjer om denne femlåters tunge grunge-/stonerutgivelsen.

Edocer@Facebook

Det er bra klasse over dette, feite riff som ofte går i en Alice In Chains-vibb og noen ganger inn i en røffere sak. Og også i et slakkere og seigere uttrykk. Nå fikk jeg låtene i en annen rekkefølge enn tracklisten under, så jeg skal ha tungen rett i munnen ;).

Comatose gjorde ikke så mye for meg, et eller annet gjorde den litt underdanig de andre sporene. Shine begynte litt lett, men jobbet opp en feit groove etterhvert. Slush var ikke umiddelbar for meg, men det var kanskje den sangen som våknet mest til liv etter litt spilletid. Against I Fall var den som lignet mest på Alice In Chains, både den seige og melodiøse riffingen og vokalen, og rytmikken, var tidvis ren kopiering :). Men tøft var det. Loners Ride var, sammen med Slush, en låt som hadde flest plusstegn i margen. Tung og uptempo på samme tid, og en fin rød tråd.

For kjenner og fans av tung grunge, stoner med grungevorter. Edocer har mye fett på gang, men det er en del band der ute som gjør slikt - og om det skal bli mer enn en god ep må de nok legge litt mer i neste utgivelse, da tenker jeg på rammene rundt, det visuelle, en mer gjennomarbeidet infopakke, kanskje fysiske eksempler.

Jeg vet ikke hvor mye de satser heller, kanskje er det bare noe de har gjort for gøy, for å spille inn, kose seg.

6,5/10

Tracklist

  1. Comatose
  2. Loners Ride
  3. Slush
  4. Shine
  5. Again I Fall