Oslo Hardrockfestival 22

Einherjer Norrøne Spor"

av steinar selstø

Einherjer 18Selskap: Indie Recordings

Release: 09.11.18

Veteranenes åttende album er meget solid. 

Det hele starter sterkt med et riff som går rett-i-strupen på lytteren og man skrus dermed på umiddelbart. Mye av styrken i dette albumet ligger nettopp i dette. Skiva inneholder mange sterke riff som bærer låtene på sine skuldre og som er sterkt medvirkende til at sangene fenger. 

Materialet er jevnt. Overraskende jevnt, faktisk. Denne typen overveiende riffbaserte skiver har en tendens til å ha enkeltlåter som sitter langt bedre enn andre, men her har Einherjer lyktes godt hele veien. Samtlige låter holder mål selv om noen selvsagt fenger litt mer enn andre. Åpningslåta er blant høydepunktene. 

Einherjer@Facebook

Sangene har sterk identitet og man slipper således å føle at man lytter til samme låta hele veien. Tempoet er variert, fra midtempo The Blood Song til kjappere DødenTar Ingen Fangar. Innimellom er man episke, innimellom er det snarere aggresjon som står sentralt. Med to benyttede språk ligger det selvsagt også her en ekstra faktor som bidrar til sangenes egenart. Ellers sitter den grimme vokalen som et skudd og produksjonen er kraftfull. Refrengene er av typen som lett fester seg. Alle disse tingene bidrar til at Norrøne Spor er blitt så vellykket som den er. 

Hva mangler så? Vel, det er ingen spesifikke, klare minuser her. For å komme helt opp på øverste nivå måtte låtene vært noen hakk hvassere, enkelt og greit. 

8/10

Tracklist:

 1. The Spirit of a Thousand Years
 2. Mine våpen mine ord
 3. Fra konge te narr
 4. Kill the Flame
 5. Mot vest
 6. Spre vingene
 7. The Blood Song
 8. Døden tar ingen fangar
 9. Tapt uskyld
 10. Av djupare røtter
 11. Deaf Forever