Kilanerin%20ut%20240720

Eluvian "The Doom of Edendalk"

av yngve

Eluvian 19Selskap: Private

Release: 19.12.19

Dødsmetall, melodisk sådan, fra Møre- og Romsdalsbandet.

Denne har ligget lenge, det fordi mengden filer krangler, hele tiden, men sånn er det dessverre. Bandet har uansett ikke et voldsomt datostempel over seg, selv om denne typen dødsmetallen kanskje har en nisjefollowing.

Eluvian@Facebook

Det er et par steder der jeg ikke synes blandingen mellom elementer fungerer, som på The Noble City. Der er det partier med synth og hvor de ønsker å variere litt. I seg selv en bra idé, men for meg ble det litt haltet, samspillet og sammenkoplingen.

Vokalen er også denne gangen growl, men med en, i fare for å bruke ordet for mye, melodisk snert. Litt Arch Enemy-ish kanskje?

Lyden synes jeg er bra, det trøkker, og alle kommer godt fram i lydbildet. Litt høy synth, og mulig valget av lyd der kan gjøre sitt til at det virker å ikke falle helt inn i miksen. 

Men er du der at du ikke analyserer slik, og bare vil ha et norsk band som spiller metal, kjør på! Jeg har en liten følelse på at de har mistet litt på hardheten siden sist, men det er fortsatt tilgjengelig og hardt samtidig, og bør appellere til fans av Arch Enemy, og eldre In Flames kanskje...

Kun fire låter på denne ep-en, og et par partier som hoster litt for meg. Jeg følger uansett med og oppfordrer til å sjekke ut bandet.

Dette er også et konsept, uten at jeg har satt meg stort inn i det. Det forelå ikke info på dette i mappen jeg fikk.

6,5/10

Tracklist :

  1. The Noble City
  2. Beggars in the Gutter
  3. Fiends of Foreign Lands
  4. The Gates have Fallen