Karmøygeddon 23 B

Endezzma "The Archer ..."

av steinar selstø

Endezzma 21Full tittel: "The Archer, Fjord And The Thunder

Selskap: Dark Essence

Release: 21.01.21

Endezzmas tredje fullengder er kurant å lytte til, men heller ikke mer.

Undertegnede sitter igjen med omtrent det samme inntrykket som tidligere i tilfellet Endezzma. Bra black metal, men noe mangler. Blant vrimmelen av black metal som gis ut, pirrer skiva for lite.

Endezzma@Facebook

Skiva er en kraftfull sak med stikkord som melodisk, mørk, energisk og aggressiv. Produksjonen tilfører bra med trøkk og tyngde og er således langt unna hva man forbinder med black metal ala tidlig 90-tall. Og den funker veldig godt. Her tas musikken godt vare på uten at dette på noen som helst måte låter polert.

Selve låtene glir derimot for ofte forbi uten at man biter seg merke i ting og tang. Selv gjentatte lyttinger over et langt tidsrom har ikke endret konklusjonen. Arrows Of Equilibrium skiller seg litt ut, men dette skyldes først og fremst at tempoet er dratt vesentlig ned i låtas første minutter, ikke at den er bedre enn det resterende materialet. Dersom man fjerner første og siste spor, en intro og en outro, sitter man igjen med åtte spor som framstår svært jevne, men hvor det altså er for langt mellom høydepunktene. Det er for lite x-faktor. Rett skal absolutt være rett, låtene flyter veldig godt og det hele er velspilt, men verken riff, melodier, vokal eller annet klarer å vekke begeistring annet enn unntaksvis. Favoritten, med hårfin margin, er Garden Ov Heathen, takket være sitt kule hovedriff og ditto gitarsolo. 

6/10

Tracklist:

  1. The Awakening
  2. The Name of the Night Is a Strong Tower
  3. Anomalious Abomination
  4. The Archer, Fjord and the Thunder
  5. Formless and Void
  6. Garden ov Heathen
  7. Wild Glorior Death
  8. Open Your Eyes and Stab the Sight
  9. Arrows of Equilibrium
  10. Closure