H Madd

Endolith, nordnorsk avantgarde

av yngve

Tromsøbandet har vi hatt på besøk tidligere, nå er det snart på tide å se nordover igjen, for bandet debuterer med skiva 'Voyager' i slutten av november.

Først; releasekonsert i hjemby Tromsø samme dag som skiva slippes, 26. november. Her er link til arrangementet på Facebook.

Erling forteller til Heavymetal.no at det ikke nødvemndigvis er de store pustepausenemellom operasjonene. "Vi har hatt et tett skjema i høst, men før helgen mottok vi den endelige masteren fra Björn Engelmann (Meshuggah, Rammstein, In Flames, Dimmu Borgir)."

Endolith.@Facebook

Tekster og konsept

"Vi fortsetter vår ferd ivitenskapens og filosofiens verden, men tillater oss noen samfunnskritiske skråblikk her og der. Tittelen er inspirert av Voyager-programmet, men handler som alltid om å studere menneskets plass i denne verden, både i relasjon til seg selv og ytre påvirkninger.

Vi har bygget videre på vårt mørke, brutale og kalde ekstremmetalsound som bærer tydelig preg av å ha oppstått under en lang Tromsøvinter men har utvidet paletten med bruk av renvokal, saksofon, fiolin, pauker, etnisk instrumentering, og har latt jazz-og elektronicainspirasjonen få skinne enda tydeligere i gjennom."

Fotograf: Ukjent

14681831 1260272740681273 3304213735006320177 N