Endolith "Voyager"

av yngve

15170869 1297240533651160 6826520385871873764 NSelskap: Private

Release: 26.11.16

Tromsøbandets arktiske apokalypse vokser.

Fra det jeg husker av bandets tidligere materiale, har det virkelig skjedd noe. Jeg skal medgi at Voyager gikk ihvertfall fem runder før jeg fikk den under huden, men da var jeg også der at jeg hørte litt hva jeg tror de vil formidle, og hva de er gode for. 

Det er tidvis en ganske stygg og grell atmosfære i vokalen, fra dyp growling til en snerrete gurgling. Og frykt ikke om du er redd for slikt, for det er fullt spiselig da musikken under langt fra følger opp. Men det er helt klart et band for de av dere som liker monoton og dyster ekstremmetal. Vokalen har forbedret se etter min mening siden de slapp Organi5m-ep-en for en tid tilbake.

I tillegg er det hyppig bruk av samplinger, digitale innspill som preger Endolith ganske mye. Men det er ikke et band som lar dette styre, det er mer et band som ligger der Red Harvest lå når de gikk fra å stå og puste inn asfaltstøv i en sidegate i Oslo til å flyte rundt i et endeløst univers. Dyppet i tjære og tvunget til å labbe rundt med tunge lodd om beina, alt ikledd en moderne og industriell kjerne. Endolith stiller opp med billett til en håpløs reise uten happy ending i The Matrix.

Endolith@Facebook

Det er et album som vokser, det trenger de tre-fire, kanskje fem rundene, før det smelter sammen med musikksenteret ditt, om du er tilgjengelig selvsagt, men når du er der kan det være du deler min opplevelse om at Endolith har skytset til å hevde seg. Nå er det bare å håpe på at Shining, de norske, eller andre store lignende aktører, drar de meg seg ut på en heisatur. 

Jeg var litt på type sekser i starten, så gled det sakte opp mot 7 og en halv, der synes jeg egentlig skiva har stabilisert seg. Jeg følger som vanlig magefølelsen og krysser av akkurat der på skalaen.

7,5/10

Tracklist:

  1. Galactic Pecking Order
  2. Uncertainty Principle
  3. Criteria of Mind
  4. Velocirapture
  5. Gavagai
  6. Hymn to Ares
  7. Bertrand Russel on Truth
  8. The Razor
  9. Old as Cancer
  10. Holy Curiosity