Karmøygeddon 23 B

Entering Polaris "Godseed"

av yngve

Entering Polaris 18Selskap: Freya/GORDEON 

Release: 07.06.18

Progressiv metal med et bra knippe velrenommerte vokalister.

Tom Tee er hjerne bak dette, og han har jobbet med ideen lenge. Han har snekret så mye musikk at det har blitt to prosjekter, dette og In Motion, som slipper et hakket røffere slipp senere i år. Entering Polaris dreier seg om progressiv metal.

Entering Polaris@Facebook

Det er ikke progressivt i ordets betydning, for det som befinner seg på Godseed er metal vi har hørt mye på mange ganger før. Men det er gjennomført, og egentlig ganske spennende. Det nevner jeg fordi jeg vanligvis sliter med å engasjere meg i denne formen for musikk. Det ble og blir for mye av og til, og det er vanskelig for meg å skille ut fra denne mengden.

Gjestene som bidrar på albumet er:

Vokalister:

 • Henrik Fevre (Anubis Gate)
 • Björn Strid (Soilwork)
 • Thomas Vikström (Therion)
 • Lance King (Balance Of Power, ex-Pyramaze)
 • Audrey Dandeville (Irradiance)
 • Georg Neuhauser (Serenity)
 • Sindre Nedland (In Vain, Funeral)
 • Fabio Lione (Angra, Rhapsody)
 • Arno Menses (Sieges Even, Subsignal)
 • Gregg Rossetti (Suspyre) - Saxofon
 • Joris "The Vandal" Van Daele (Michael Angelo Batio) - gjestesolo, gitar
 • Dario Frodo (ex-Ostrogoth, Thorium) - gjestesolo, gitar

Så det er mange spennende stemmer som legger seg over musikken, og ikke minst vår egen Sindre (In Vain), du sjekker ut låten han er med på under her. At det benyttes så mange forskjellige vokalister gjør skiva variert, men også det at man mister bandfølelsen er der som et minus for meg. Det kan bli for stor spennvidde også, men det fungerer bra her på Godseed.

Strengt tatt er vel dette en skive dere som dykker litt ned i den progressive metallen vil like, om du i tillegg liker det en tøddel pompøst og at du takler at det er en del hardrock her, vil nok Entering Polaris helt klart være en utgivelse som kan sjekkes ut.

Selv hang jeg greit med i svingene, og med tanke på at jeg ikke springer til sjappene når slike saker kommer, er det i seg selv et smil i margen ;). Noen låter funket bedre enn andre, noen hadde et bedre driv, noen gikk litt i vel opptråkka løyper, men samlet er det garantert noe dere med sansen for sjangeren vil finne interessant. Det er proffe greier, det er lite feil her.

Litt sammenlignbart med Tomorrows Outlooks siste kanskje, ikke nødvendigvis i musikkbiten, men det at man tar noe klassisk og gjort og gjør det fresht i 2018.

7,5/10

Tracklist:

 1. Nostalgia For Infinity: Henrik Fevre (Anubis Gate) & Björn Strid (Soilwork)
 2. Flightless: Henrik Fevre (Anubis Gate) – saxsolo av Gregg Rossetti fra Suspyre)
 3. It’s A Good Day For Burning Witches: Thomas Vikström (Therion)
 4. Godspeed: Thomas Vikström (Therion)
 5. Clear Skies: Lance King (Balance Of Power, ex-Pyramaze)
 6. A Song Of Distant Earth: Lance King (Balance Of Power, ex-Pyramaze)
 7. Paradise Reclaimed: Thomas Vikström (Therion), Georg Neuhauser (Serenity), Audrey Dandeville (Irradiance) og Sindre Nedland (In Vain, Funeral) – gjestesolo, gitar; Joris Van Daele (Michael Angelo Batio)
 8. The Field Of Ghosts: Fabio Lione (Rhapsody, Angra) & Arno Menses (Sieges Even, Subsignal)
 9. The Long Run: Lance King, Thomas Vikström, Henrik Fevre, Arno Menses & Fabio Lione – gjestesolo, gitar;  Dario Frodo (Ostrogoth, Thorium)