Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Epica "The Quantum Enigma"

av yngve

1780889 10151826372307924 2133245615 NSelskap: Nuclear Blast

Release: 30.04.14

Her er bandet som velter seg i pompøse klisjeer, og som på trossa av et rikt låtmateriale ikke overrasker.

Jepp, det var essensen av slik jeg opplevde denne skiva. De har masse talent, skriver låter og bøtter på med synther, kor og gåsefett, men ender opp med å ikke gi meg så veldig mye. Og jeg er ikke negativ til sjangeren, jeg liker godt et par av skivene Within Temptation har sluppet, veldig godt faktisk, men Epica blir for meg et band som har utspilt sin rolle, som ikke helt har skjønt at toget muligens har forlatt stasjonen? 

Bandet har garantert mange fans, bare på Facebook snakker vi over to millioner følger, de kjøper uavhengig av hva en stakkars skribent i Kristiansand mener, men det er samtidig viktig å stikke fingeren i jorda. Vel er madammen utstyrt med et bra utseende og vakker stemme, vel spiller bandet helt i tråd med forskriftene, men der stopper det for meg. Det gir meg ikke så nye utover etter at låtene forsvinner ut i sfæren etter avspillingen.

Epica@Facebook

Femmeren var innen rekkevidde, men det er på samme tid ikke en svak skive. Den traff meg bare ikke, og jeg har hørt slik musikk bedre. Sjangeren har sine følgere, derfor er det nok bare meg som ser Epicas siste utgivelse som noe flyktig.

5,5/10

Tracklist:

 1. Originem
 2. The Second Stone
 3. The Essence Of Silence
 4. Victims Of Contingency
 5. Sense Without Sanity – The Impervious Code
 6. Unchain Utopia
 7. The Fifth Guardian - Interlude 
 8. Chemical Insomnia
 9. Reverence – Living In The Heart
 10. Omen – The Ghoulish Malady
 11. Canvas Of Life
 12. Natural Corruption
 13. The Quantum Enigma – Kingdom Of Heaven Part II