Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Equilibrium, tyskere med norsk bassist

av yngve
Equilibrium 19 (2)

Og  bassist har vi selvsagt snakket med. Martin Skar Berger kjenner vi godt til her på Heavymetal.no, i produsentstolen, og som bassist i flere band her hjemme; Screams Of Scarlet og ZeroZonic blant annet. Og som kortvarig vokalist i Blood Red Throne ;). Sjekk ut et intervju jeg gjorde med ham HER .

Bilde, ©Equilibrium

Hvordan kom du i kontakt med dette bandet?

"Jeg møtte dem for første gang når jeg steppet inn som bassist i Trollfest når de var på turne sammen med dem i 2014. Så kontaktet Rene fra bandet meg i fjor etter å ha sett en av coverene mine på YouTube når de var på utkikk etter en som kunne synge."

Og hva var ditt forhold til de fra før? 

"Forholdet mitt til Equilibrium var begrenset til den turnen jeg var med på. Jeg hadde jo hørt musikken før og viste hvem de var, men ingenting utenom det."

Er du på noen måte noe annet enn bassisten? Er du delaktig i noe på skiva, låter, lyd...?

"Jeg spiller nå bass og synger hovedsaklig rein vokal, men gjør også litt screams/growls. På skiva spilte jeg inn all bass, sang alle cleanvokaler og noen skrikepartier. Det samme skal jeg gjøre live. Jeg var med og bidro med ideer på vokallinjene og melodier på skiva, men utenom en låt jeg lagde hele vokal melodien på nytt, var det minimalt."

Vil dette ta mye av din tid? At du må ofre noe av det du pr idag er på gang med?

"De opererer mere eller mindre som andre band jeg har spilt i (Zerozonic og Blood Red Throne kommer til tankene), der det er veldig få øvinger og man dukker opp å gjør jobben sin. Så utenom turneene og konserter som skal spilles og eventuelt promotering av bandet står jeg veldig fritt. Det blir jo så klart litt, men det vil ikke handikappe det andre jeg driver med på noen måte. Heller stikk motsatt! Hadde det vært mye mer tid som var krevd av meg hadde jeg nok ikke tatt stillingen."

Pluss, turneen, hvordan blir det å dra på en så omfattende tur? Og spesielt den i Oslo, hvor det nok er en del kjente...?

"Nå har jeg vært heldig å være med Trollfest på 2 store turneer før, samt 1 mindre med Blood Red Throne, så jeg er kjent med hvordan det er selv om jeg skal innrømme at å være så lenge borte fra de 2 barna mine for første gang blir blytungt. Det skal bli ganske artig å spille på hjemmebane i et tysk band, ha-ha! Blir nok litt av en kveld det der :)."

Renegades kommer i handel 16. august, Nuclear Blast er selskapet bak. 

Mastermind i bandet, René Berthiaume, sier dette om skiva og Martin, samt ny tangettrykker, Skadi: "We can't wait to return with new music after 3 years. Musically as well as lyrically Renegades has definitely become our most uncompromising and personal album to date.

We are especially proud of the introduction of our new members: Skadi has been one of the driving forces behind Equilibrium for many years now. She has mainly been responsible for artwork, designs, musical and lyrical input and will now support us live on the synths in a few months’ time.

Skar, on the other hand, has become a completely new part of the Equilibrium family. Some of you might already know him from his work on YouTube as Skar Productions. On the current album he gave us outstanding additional (clean) vocals as well as bass tracks and the logical consequence was that he joined us permanently. So there's a lot going on with us right now."

Equilibrium@www

Eqwuilibrium@Facebook

Equilibrium 19