Er du klar for en tordentale?

av yngve

Tordentale

Per Ståle leverer en dannelsesreise gjennom metal, kultur og kunst. 

Verktøyet han har valgt seg er podcast, lenkene du trenger er disse:

"Showet handler om å vokse som menneske etter å ha brukt hele livet sitt på tungrock og actionfilmer av tvilsom kvalitet" åpner han, og med det avsløres det at showet nok er ganske så breidbeint. "Halvparten av episodene handler om at jeg tar for meg klassiske filmer, musikk eller annen kunst og kultur jeg har gått glipp av, mens jeg hørte på thrash i ungdommen. Men siden jeg også liker å utøve dårlig innflytelse på folk, handler den andre halvparten av episodene om ting jeg liker, hovedsakelig heavy metal, men også Schwarzenegger-filmer, Highlander og lignende."

I ukas avsnitt er det Kiss og 'Revenge' som er i fokus forteller Per Ståle, "...mens det i forrige uke handlet om Ingmar Bergman. Tidligere høykulturopplevelser har blant annet vært The Beatles, Richard Wagner og Citizen Kane.

Så langt har Per Ståle tatt for seg hardrock- og rockrelaterte temaer som "....St. Anger, Transit av DumDum Boys, KK's Priest, Manic Street Preachers The Holy Bible, de tre første studioskivene til Manowar, samt et karriere-retrospektiv på Wasp."

Gjeldende Manowar: "Et av langtidsmålene for programmet er å gå gjennom alle platene til Manowar i kronologisk rekkefølge. Det er favorittbandet mitt (I know, I know), og jeg har blant annet sett dem på Svalbard. Der deltok jeg forresten på innspillingen av dokumentarfilmen til Hedda Bremseth, som jeg oppdaget via Heavymetal.no."

Tøft! Ser fram til å se den dokumentaren :). Og til å sjekke denne gjennomgangen av bandets skiver.