Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Exlibris "Humagination"

av yngve

Exlibris Humagination1Selskap: Metal Mind Records

Release: 21.10.13

Først trodde jeg dette var mørke saker, for bandet har fylt opp en av bookletsidene med alskens symbolikk. Mulig de er tøffere enn toget, men tekstene avslører ingenting ondt eller grusomt. Neida, dette er rett og slett bare ett av Polens beste metalband, ifølge presseskrivet. 

Digilacken jeg fikk oversendt fra selskapet er forseggjort, det vitner om at noen legger spenn i bandet og at de trolig selger nok til å kunne forsvare en slik promotering. 

For fans av Dram Theater, Maiden og Masterplan står det å lese, og det stemmer sikkert det. Veldig innovativt er det ikke, men jeg skjønner hvor de vil med denne forklaringen. Det er ikke Dream Theater, men enkelte passasjer er litt progressive. Bunnslammet er og blir heavy metal, og ofte med et driv som virkelig ryker! Sjekk Hellphoria, der svir de av godt med gummi!

Låtene er proffe og arrangert etter boka, men de har samtidig fanget et utrolig driv i enkelte av kuttene. Kvalitet? Jada. Nytenkende? Hm, nei, men det er allikevel en skive jeg vil anbefale metalfans å sjekke ut. Og uten å legge noe rompe i det, er dette veldig bra til å være polsk metal. Det låter sjeft og kunne like gjerne vært et tysk eller amerikansk band. 

Produksjonen er fortreffelig, spillingen uklanderlig, rett og slett en grepa skive, men som ikke fikk meg i knestående.

7/10

Tracklist:

 1. Follow The Light 
 2. Hellphoria 
 3. Astral Geometry 
 4. Of Fire and Thunder 
 5. Elemental 
 6. Left Behind 
 7. Dreamcraft 
 8. Another Day 
 9. Illumina 
 10. The Arrival 
 11. All Guts, No Glory 
 12. The Curtain Falls

Exlibris@Facebook