Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Exodus "Persona Non Grata"

av yngve

Exodus 21Selskap: Nuclear blast

Release: 19.11.21

Thrash fra gamlegøtta, holder det mål?

Exodus@www

Det må du nesten avgjøre selv, men for meg er ikke dagens Exodus noe jeg helt føler har noen relevans. Ikke for meg. 

Men, det er metal, thrash, som absolutt blåser bra med svartrøyk, og er du etter riffmaskin med full tank og oljelekkasje, trenger du ikke lete mer. Det oser og ryker verre, og soloene, riffene, vokalen, trommene, vel, øs pøs? Noe midtempo er det også, men det fenger ikke så mye. For meg er dette noe som ikke gir meg så mye, ikke slik det var den gang debuten kom. Selv om de har roet seg litt ned siden den gang, er dagens versjon, og årets skive, kun nok et album. Man spiller gjennom, svinger litt med hodet, tenker litt på thrashhistorien, på at de er gamle karer som faktisk leverer ganske så sprekt... Men når skiva er over er liksom litt av engasjementet mitt også det. Der og da-metal? Funker som et kraftfullt våpen på mulig vorspiel, i livesetting? 

Jeg er jo en som liker min thrash med flere lag, og detaljer, ikke bare flat pedal og argh. Dette har helt klart sin misjon, og er du der er jeg ikke  i tvil om at dette slippet er bra. Jeg har egentlig ikke vært så stor fan av det de har levert i nyere tid, fra type Tempo og fram, men jeg kjenner mange som ble fan i/av denne perioden, det betyr at amerikanerne har klart bragden å holde seg relevante og å tiltrekke seg ny fans. Nå skal ikke jeg påstå at jeg er stor fan av det som kom mellom debuten og Tempo heller da, når de var litt kjedelige og midtempo. 

Absolutt godkjent, men for meg litt som Kreator og Testament i dag, det er bra men ikke mega. 

En låt som stakk seg ut var Prescribing Horror, ikke nødvendigvis fordi den er så bra, men fordi den var tung, hører du under her.

6/10 (svak)

Tracklist

 1. Persona Non Grata
 2. R.E.M.F.
 3. Slipping into Madness
 4. Elitist
 5. Prescribing Horror
 6. The Beatings Will Continue (Until Morale Improves)
 7. The Years of Death and Dying
 8. Clickbait
 9. Cosa del Pantano
 10. Lunatic-Liar-Lord
 11. The Fires of Division
 12. Antiseed