Karmøygeddon 23 B

Explorer "Shout In The Fog"

av arni sørlie

433421Selskap: Iron Shield Rec./TWS-Source Distr

Release: 2014

Italiensk speedmetal med typisk thrashmetal-cover, og thrasha lyd. Shout In The Fog er en hybrid av musikalsk innhold der musikken sier en ting, lyden noe annet, og attityden en tredje. Det skulle vise seg å bli en vanskelig nøtt!

Ok, at det spilles fort er det ingen tvil om, men er det automatisk da speed metal? Holder det å spille lynkjappe riff, og mate på med 4-flate trommegrooves? Nja, ikke helt sikker jeg, for det er noe som ikke stemmer en plass her, ihvertfall inni hodet mitt! 

For meg handler sjangrene mest om stemningen i musikken, ikke alltid det rent spillemessige. Litt av måten det riffes på her får meg til å tenke på gamle, ja veldig gamle utgivelser. Vi snakker første slippene til type band som Slayer, Kreator, Death Angel..etc. Men, disse bandene hadde en attityde som var med å gjorde sjangeren til det den er. Hos Explorer finner jeg en del av det samme i det instrumentale, men får allikevel en mer punk-følelse. 

Og speedmetal, hmm, er Dead Kennedys speed metal når de drar på i tempo? Husker folk Blitz Hits-platene med med band fra Blitz-miljøet? Jeg sitter faktisk med masse av samme følelsen som når jeg hører den type band.

Explorer@Facebook

Tror jeg må runde av før jeg roter meg enda lengre vekk, men hvis jeg skal fatte meg i korthet, og beskrive hva jeg hører på Shout In The Fog, så må det bli en Kreator-versjon av Dead Kennedys som har med seg Wattie fra The Exploited på vokal og stemningsetting. At platen ikke varer mer en ca halvtimen er også greit, for man skal være ganske sterk for å ikke bli mettet av trommerytmen(e) platen har å by på.

5/10

Tracklist:

  1. Tell Me (What You Want)
  2. Just Escape
  3. Into the Pub (With No Exit)
  4. Fading Away
  5. Maggots of Evil
  6. Hidden in the Dark
  7. Evil Massacre
  8. Runaway From the Cross