C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Eynomia "Break Free"

av arni sørlie

Eynomia 18Selskap: Pure Legend Records/PURE STEEL

Release: 26.01.18

Kvinnelig frontet amerikansk symfonisk heavyrock.

Det er debuten til Eynomia vi skal høre inn på, og fra infoskriv kan man lese at det er medlemmer med fartstid fra band som Symphony X, Christine Ohlman Band, Fountainhead med flere som er bak instrumentene. Mikrofonen styres av Phyllis Rutter.

Symfonisk metal kan være så mangt, men ofte for meg fremstår disse bandene som litt for snille i uttrykket. Mange band ligger og vaker i det litt mer doomprega landskapet, og ofte har vi i tillegg til en damehals, en mannagrowl som bakker opp. Eynomia har kun Frk. Rutter, og det funker bra. Det synges så rent og pent som det kan synges, og det skulle ikke undre meg om Rutter driver en del klassisk på sidelinjen. Spekteret er fullkomment, fra de rolige litt mørke partiene til det mer høyoktane materialet. Men, uansett hvor hun drar stemmen er det konstant veldig søtt og pent.

Det som for meg veier litt opp hos Eynomia, det er kompet og alt som skjer bak vokalen. Låtene i seg selv har et særs proft preg over seg. Det er låtskriving på høyt nivå med oppbygning, sarte vakre temaer, klimax, og en utrolig fin flyt gjennom hele albumet. Sett vekk fra dette også, og plukk ned instrumentene, da kommer redningen; det er noen blytunge tøffe riff ute og går, og soloene er til tider rått fete. Bak der igjen ligger bass-/trommeduoen og pumper et maskintight komp. Selvfølgelig er det også synth, og ganske mye av det. Som sjangeren krever får vi det kjente teppet på toppen av alt. Heldigvis er det ikke bare tepper, men også en del fine temaer der tangentene får vist seg, og skapt stemningstopper.

Eynomia@Facebook

Alt i alt et album som ikke vil ligge lenge i hukommelsen min, og det er mest grunnet totalbildet som fremstår så uendelig snilt. Dette er metal/heavyrock/synthmetal man trygt kan spille for foreldregenerasjonen og få tommel opp. Sett vekk fra personlige meninger er dette et velprodusert album med dagens top of the art lydbilde, flotte komposisjoner, og klinisk gjennomført. 

7/10

Tracklist:

  1. Cleansing
  2. Someday Maybe
  3. Till We Meet Again
  4. Break Free
  5. Let It Go
  6. Through Your Eyes
  7. I Can Tell
  8. Take a Look
  9. When it’s Over